Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 04 13

„Amber food“ – apie protestus prieš jų restoranus: „Įtakos verslui nejaučiame“

Antradienio popietę prie UAB „Amber food“ priklausančio restorano „Charlie Pizza“ Kaune surengtą protesto akciją įmonė pavadino paveikia emociškai, tačiau pabrėžė, kad žinutė siunčiama ne tuo adresu. Bendrovės atstovai tikina, kad tokie protestai klientų srautui įtakos nedaro.
Protesto akcija prie „Charlie Pizza“ Kaune
Protesto akcija prie „Charlie Pizza“ Kaune / 15min skaitytojo nuotr.

Antradienio popietę prie vieno iš su Kauno meru Visvaldu Matijošaičiu siejamų restoranų Laisvės alėjoje surengta protesto akcija. Jos organizatoriai – du jauni Kauno aktoriai, panorę išreikšti palaikymą Ukrainai ir atkreipti dėmesį į mero požiūrį bei verslo interesus Rusijoje.

15min skaitytojo nuotr./Protesto akcija prie „Charlie Pizza“ Kaune
15min skaitytojo nuotr./Protesto akcija prie „Charlie Pizza“ Kaune

„Mūsų tikslas – išreikšti paramą Ukrainai. Norime, kad Matijošaičių verslas pasitrauktų iš Rusijos ir neremtų jos. Norime boikotuoti restoranus, kurie iš dalies priklauso (Visvaldui – aut. past.) Matijošaičiui – jis yra pagrindinis jų akcininkas. Jo „Vičiūnų grupė“ nesitraukia iš Rusijos rinkos, turi ten fabrikus. Neužtenka jam (Kauno merui – aut. past.) drąsos neremti karo Ukrainoje“, – 15min teigė vienas iš dviejų protesto akcijos sumanytojų Povilas Jatkevičius.

Dviejų aktorių sumanymas – įlįsti į lavono maišą ir atsigulti ant praėjimo į restoraną „Charlie Pizza“, jei žmonės nori įeiti, turi perlipti lavoną. Kitas tuo metu laikė plakatą su užrašu „Būsi sotus tik per ukrainiečių lavonus“.

Protesto akcija truko apie 1,5-2 valandas. Restorano darbuotojai iškvietė greitąją pagalbą ir policiją. Pareigūnai tik patarė šiek tiek atsitraukti nuo įėjimo.

Praeivių reakcijos buvo įvairios – vieni palaikė akcijos sumanytojus, kiti juos įžeidinėjo.

VIDEO: Protesto akcija prie „Charlie Pizza“ Kaune

„Iš esmės tai yra tas pats, kas perlipti lavonus Ukrainoje, nekreipti toliau dėmesio, valgyti sau laimingai restoranuose, kurie remia karą Ukrainoje. Žmogus gauna iš to pelną“, – paaiškino P.Jatkevičius.

Akciją pavadino paveikia

Trečiadienį 15min sulaukė ir UAB „Amber food“ komentaro.

Paklausus, kaip bendrovė vertina tokį protestą prie vieno iš jų restoranų, „Amber food“ direktorius Gediminas Balnis atsakė: „Vertiname kaip laisvų žmonių nuomonės reiškimą, netradicinę reakciją į aktualijas. Akcija įdomi savo forma ir paveiki emociškai, todėl manome, kad performanso autoriams pavyko pasiekti savo tikslą, jei tas tikslas – atkreipti auditorijos dėmesį.“

15min skaitytojo nuotr./Protesto akcija prie „Charlie Pizza“ Kaune
15min skaitytojo nuotr./Protesto akcija prie „Charlie Pizza“ Kaune

Tačiau žinutė, pasak jo, siunčiama ne tuo adresu ir jos turinys visiškai nesusijęs su „Amber Food“ restoranų grupės veikla.

„Mes nesame Rusijoje padalinį turinčios grupės dalis, veikiame tik Lietuvoje ir nė vienas mūsų uždirbtas euras nepakliūva į Rusiją. „Amber Food“ nuo pat pirmųjų karo dienų remia Ukrainą, padeda karo pabėgėliams Lietuvoje, o grupės restoranuose jau įdarbinome 150 ukrainiečių. Atvirai sakant, nelabai aišku, ko iš mūsų reikalauja akcijų sumanytojai ir kaip mes galėtumėm jiems padėti“, – tikino bendrovės vadovas.

Protestai įtakos verslui nedaro

Kaip teigė antradienį prie „Charlie Pizza“ surengto protesto organizatorius, kol jie vykdė akciją, į restoraną neužėjo nė vienas klientas. Siūlančių boikotuoti su V.Matijošaičiu susijusius restoranus socialiniuose tinkluose – ne vienas. Ar tai daro įtakos klientų srautui?

„Kaip minėjau, „Amber Food“ nėra „Vičiūnų Grupės“ dalis, tačiau V.Matijošaitis yra „Amber Food“ akcininkas ir to užtenka, kad kaltė būtų perkeliama visiems susijusiems asmenims. Socialinių tinklų riteriai ir jų pasekėjai nesiaiškina, kas konkrečiai kaltas ir ką konkrečiai gali padaryti verslas, todėl savo pykčiui išreikšti renkasi arčiausiai namų esančius objektus“ – teigė G.Balnis.

Anot jo, tai pavieniai, trumpalaikiai įvykiai, dažniausiai organizuojami tik tam, kad būtų galima pasidaryti nuotrauką socialiniams tinklams, todėl tiesioginės panašių akcijų įtakos verslui ar svečių srautui bendrovė neva nejaučianti.

„Visgi, akivaizdu, kad tai kenkia restoranų tinklų reputacijai. Reputacija yra ilgos distancijos rungtis ir jos nuovargio efektai pasireiškia praėjus tam tikram laikui. Šiandien galima vertinti nebent laiko nuostolius, kuomet situacija tenka kantriai aiškinti partneriams, patalpų savininkams ar tiekėjams“, – patikino „Amber food“ vadovas.

Įmonė valdo 60 restoranų Lietuvoje, 9 iš jų veikia Kaune.

UAB „Amber Food“ grupė valdo restoranus „Charlie Pizza“, „La Crepe“, „Katpėdėlė“, „Manami“, „Guacamole“, „Sugamour“ ir kitus prekės ženklus.

„Amber food“ grupės akcijas valdo įmonės vadovas G.Balnis ir netiesiogiai V.Matijošaitis per bendrovę „Deltos investicijos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas