Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 11

Andrius Tapinas: Jurgita Šiugždinienė išeidama į ministeriją iš Kauno savivaldybės gavo 13 816 eurų

„Laisvės TV“ įkūrėjas Andrius Tapinas ketvirtadienį feisbuke paskelbė, kad švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė prieš išeidama į ministeriją iš Kauno miesto savivaldybės gavo 13 816 eurų.
Jurgita Šiugždinienė
Jurgita Šiugždinienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Panašu, kad pinigai buvo pervedami nepateikiant jokių ataskaitų ar dokumentų, nes savivaldybė ignoruoja jau trečią prašymą leisti susipažinti su ataskaitomis“, – skelbia feisbuke A.Tapinas. Ministrės atstovas Dainoras Lukas ketvirtadienio rytą dar negalėjo pateikti ministrės pozicijos.

Jei visuomenininko, „Laisvės TV“ įkūrėjo Andriaus Tapino paskelbta informacija, jog vienas iš dabartinės Vyriausybės narių prieš išeidamas į Vyriausybę išsėmė išmoką yra tiesa, jis turės atsistatydinti, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Na, aš turiu pasakyti, kad neturiu galimybės sėdėti feisbuke ištisai kiekvieną valandą. Tai taip, aš šitą įrašą pamačiau prieš interviu ir, na, jeigu pasitvirtintų, kad tai yra tiesa, tai tuomet, manau, čia didelių diskusijų net nebūtų“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė premjerė.

Viešojoje erdvėje pastaruoju metu nuskambėjo keli atvejai dėl galimo savivaldybių tarybų narių manipuliavimo išmokomis už darbą, susijusį su savivaldybės tarybos nario veikla.

Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai balandį pradėjo tyrimą dėl galimai pažeisto viešojo intereso skiriant išmokas Pagėgių ir Šilutės savivaldybių tarybų nariams, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) yra pradėjusi tyrimą dėl šių išlaidų Neringos bei Šiaulių miesto savivaldybėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas