Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 11 23

Anglijos lietuvį šokiravo prezidentę Dalią Grybauskaitę žeminantys automobilio numeriai

Didžiosios Britanijos Piterboro mieste gyvenantis lietuvis Kęstutis (vardas skaitytojo prašymu pakeistas, – aut. past.) pastebėjo Lietuvos prezidentę Dalią Grybauskaitę niekinančius ir SSRS šlovinančius gatvėje stovėjusio BMW numerius. Vyras buvo šokiruotas automobilio savininko įžūlumu ir teigė nesuprantantis, kas galėjo taip neetiškai pasielgti.
BMW numeriai šlovina SSSR ir žemina Lietuvos Prezidentę.
BMW numeriai šlovina SSSR ir žemina Lietuvos Prezidentę. / Skaitytojo nuotr.
Temos: 2 BMW Anglija

Juodos matinės spalvos BMW valstybinių numerių vietoje puikuojasi lentelė, ant kurios, be numerių, pritvirtinta SSRS vėliava su kūju bei pjautuvu. Ant priekinės numerių lentelės puikuojasi užrašas „Grybauskaitė Hujlo“, o ant užpakalinės – „Russian Mafia“.

Kęstutis teigė numerius pastebėjęs netyčia. Mat su automobilių apdaila užsiimančiu draugu išvydę retos spalvos automobilį nutarė pažiūrėti iš arčiau.

„Priėję arčiau likome šokiruoti. Manau, važiuojant automobiliui sunku pastebėti ne tik tuos smulkius užrašus, bet ir pačią raudoną vėliavą. Galbūt tuo ir naudojasi vairuotojas“, – svarstė emigrantas.

Manau, už tokius numerius savininkas garantuotai gautų akmeniu į langą.

Vyras tvirtino, kad pirmiausia pagalvojo, jog automobilis priklauso lietuviui, mat niekinama mūsų šalies prezidentė, tačiau vėliau pagalvojęs, kad gali būti ir kitaip: „Pirma mintis šovė, kad BMW – lietuvio, tačiau atsižvelgiant į užrašą apie Rusiją, gali būti ir kitaip. Nežinau, kas jo savininkas, tad negaliu garantuoti“.

Pažeidžia Jungtinės Karalystės įstatymus

Vyras stebėjosi, kaip BMW vairuotojas apskritai važinėjasi su tokiais numeriais, mat Jungtinėje Karalystėje jie turi būti draudžiami: „Pagal įstatymą ant valstybinio automobilio numerio negali būti jokių kitų ženklų ir neegzistuojančios valstybės vėliavos. Pagal numerius automobilis neregistruotas Anglijoje, jie tarsi parodomieji“.

Skaitytojo nuotr./Rusiją garbinantys automobilio numeriai Didžiojoje Britanijoje.
Skaitytojo nuotr./Rusiją garbinantys automobilio numeriai Didžiojoje Britanijoje.

Kęstutis svarstė, dėl kokių priežasčių vairuotojas galėjo sugalvoti tokią neįprastą saviraiškos priemonę. „Savininkas arba nusiteikęs prieš mūsų prezidentės politiką, arba jį kamuoja nostalgija, tad važinėdamas su tokiais numeriais jis bando pademonstruoti savo apatišką požiūrį į sistemą ir įstatymus“, – priežastis įžvelgti bandė lietuvis.

Vyras priėjo išvadą, kad automobilis, greičiausiai, priklauso jaunam savininkui, mat vyresni žmonės retai renkasi matines spalvas ir tokius įžūlius būdus išreikšti savo pažiūras. Be to, šis  BMW modelis – mėgstamas jaunuolių.

„Britai demonstruoja savo vėliavą ant automobilių, nes myli savo šalį, o Sovietų Sąjungos jau daugybę metų nebėra, tai aš neįsivaizduoju, ką bandyta parodyti“, – svarstė Kęstutis.

Vyras neslėpė pagalvojęs ir kas nutiktų tokio automobilio savininkui Lietuvoje, kur Sovietų Sąjungos simbolika – draudžiama.

„Manau, už tokius numerius savininkas garantuotai gautų akmeniu į langą. Su tokiais numeriais apskritai neįmanoma kirsti jokios sienos, nes jie – nelegalūs. Kažin, ar britų pareigūnai baustų šį vairuotoją, nemanau, kad anglai išvis žino, ką reiškia šis simbolis“, – britų pareigūnų istorijos žiniomis abejojo emigrantas.

Iki šiol šiuo niekinančiu žodžiu buvo vadinamas Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Šūkį „Putin – Hujlo“ išpopuliarino Rusijos agresiją patyrę ukrainiečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi