Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Antanas Matulas Klaipėdos universiteto ligoninei: „Išgyvensite 3–4 mėnesius“

Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas trečiadienį posėdžio metu Klaipėdos universiteto ligoninei bei jos dalininkams pateikė priemonių planą, kaip turėtų būti kontroliuojama šios įstaigos veikla.
Antanas Matulas, Audrius Šimaitis, Klaipėdos universiteto ligoninė
Antanas Matulas, Audrius Šimaitis, Klaipėdos universiteto ligoninė / 15min nuotr.

„Jei išlaikysite panašius skaičius, tai jūs, mano nuomone, išgyvensite 3-4 mėnesius. Nes, pagal Ligonių kasų duomenis, šių metų sausio–liepos mėnesiais paslaugų suteikėte už 17,7 mln. eurų, kai pernai tuo metu už 20 mln. eurų“, – pabrėžė A.Matulas.

Jis priminė, kad 2019-aisiais, prieš pandemiją, tuo metu dar trys veikusios įstaigos per pusmetį suteikė paslaugų už 25 mln. eurų.
Kiek daugiau nei ankstesniais metais suteikta dienos stacionaro paslaugų.

„Jei pasiektumėte bent praėjusių metų lygį, tai išsilygintų, bet jei išlaikysite šių metų tempą, tai po 3–4 mėnesių tapsite nemokia įstaiga“, – kalbėjo Seimo narys A.Matulas.

Jis pateikė ir nurodymus, kaip turės ligoninė vykdyti patvirtintą paslaugų gerinimo planą. Komiteto nariai pritarė, kad kas mėnesį dalininkams – Sveikatos apsaugos ministerijai bei Klaipėdos universitetui – turės būti pateiktos ataskaitos. „Siekiant užtikrinti efektyvumą – kol nesubalansuotas biudžetas, visos išlaidos turi būti derinamos su dalininkais“, – pabrėžė A.Matulas.

Tuo metu posėdyje dalyvavęs KUL vadovas dr. Audrius Šimaitis dar sykį pademonstravo vaizdines priemones, kaip balansuojamas ligoninės biudžetas. Jo pateiktais skaičiavimais dar šiemet, spalio–lapkričio mėnesiais išlaidų ir pajamų disbalanso turėtų nelikti.

Klaipėdos universiteto ligoninės nuotr./Dr. Audrius Šimaitis
Klaipėdos universiteto ligoninės nuotr./Dr. Audrius Šimaitis

Šiuo metu ligoninės įsiskolinimai siekia apie 6,5 mln. eurų.

Klaipėdos universiteto ligoninė, gimusi sujungus tris įstaigas – Klaipėdos universitetinę, Palangos reabilitacijos ir Jūrininkų ligonines – šią savaitę pradėjo dirbti kaip viena įstaiga. „Be filialų, be tvorų, grotų tuneliuose“, – skelbia ligoninė.

Antradienį Palangos meras Šarūnas Vaitkus ir šiame regione rinktas Seimo narys Mindaugas Skritulskas sukritikavo pertvarką, nes Palangoje esą apribojamas skubios pagalbos tiekimas. Tačiau KUL vadovybė pabrėžė, kad Palangos ligoninei tapus integruota KUL dalimi skubios pagalbos skyriaus uždaryti nesiruošiama ir paslaugos bus teikiamos visą parą.

A.Šimaitis Seimo komiteto posėdyje informavo, kad pats sveikatos apsaugos ministras Aurimas Pečkauskas ėmėsi lyderystės ir moderuos diskusiją tarp KUL ir Palangos valdžios. Tuo metu komiteto narė Rimantė Šalaševičiūtė pasiūlė gana radikalų sprendimą „pagalvoti, kaip grąžinti įstaigą į pradinę padėtį“.

Komiteto pirmininkas taip pat siūlė drąsią idėją Palangai pačiai susikurti Sveikatos centrą. „Ir ten teikti terapines paslaugas, jei jau reikia derėtis dėl chirurgo“, – tęsė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas