Sprendžiant iš rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Socialinės informacijos centras“ atlikto tyrimo rezultatų, daugelis vilniečių Kalvarijų turguje norėtų matyti daugiau lietuviškos ūkininkų produkcijos ir ekologinių prekių.
Diskusijos metu buvo iškelta problema, kad dabartiniuose turguose atsiranda ir „gudručių“ ūkininkais save vadinančių verteivų, kurie tiesiog perparduoda pramoniniu būdu pagamintus maisto produktus, taip apgaudami pirkėjus. Pasak ūkininkų, tokia situacija kai kuriose turgavietėse išspręsta segmentavimu, kai tam tikra turgaus dalis yra skirta tik ūkininkų produkcijai.
Ūkininkai pažymi, kad svarbiausia yra informuoti vartotojus, kokią produkciją jie perka. Anot ūkininkų, jiems svarbu būti arčiau vilniečių, kadangi šie jau pamėgo tradiciniais tapusius ūkininkų turgelius įvairiose Sostinės vietose.
Ūkininkai taip pat pastebi, kad šiuo metu Kalvarijų turgaus aplinka nėra patogi ir pritaikyta gyventojų ir norinčių joje prekiauti ūkininkų poreikiams, ten pakankamai sunku naujai pradėti prekybą.