Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 29

Anykščių, Lazdijų, Pasvalio ir Rokiškio rajonų savivaldybių tarybose įsteigtos „Vardan Lietuvos“ frakcijos

Trečiadienį Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė ir septyni tarybos nariai paskelbė šio rajono savivaldybės taryboje steigiantys Demokratų frakciją „Vardan Lietuvos“. Antradienį tokia frakcija įsteigta Anykščių, o praeitą savaitę – ir Pasvalio bei Rokiškio rajonų savivaldybėse, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Ausma Miškinienė
Ausma Miškinienė / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

„Džiaugiamės šių narių sprendimu prisijungti prie mūsų įsteigiant frakciją savo rajono savivaldybės taryboje. Augančioje naujoje politinėje bendruomenėje matome daug skirtingų žmonių – savo amžiumi, gyvenimiška patirtimi, žiniomis. Tačiau visi kartu norime darnios ir ekonomiškai stiprios Lietuvos. Tai skatina burtis į bendrą komandą, pasitikėti žmonėmis iš visos Lietuvos“, – sako Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas Saulius Skvernelis.

Iš minėtų rajonų gausiausia frakcija įsteigta Lazdijų rajono savivaldybėje. Šiuo metu tai yra didžiausia narių skaičių tarp visų šalies savivaldybių tarybų turinti „Vardan Lietuvos“ frakcija, kuriai, be to, vadovauja ir merė – Ausma Miškinienė. Kartu su ja naują frakciją sudarė 7 šio rajono savivaldybės tarybos nariai: Benius Rūtelionis, Jurgita Kurauskienė, Rimantas Pileckas, Evaldas Brusokas, Valdas Žička, Rimas Kauzonas ir Česlova Šmulkštienė.

„Pasirinkome dirbti naujoje politinėje jėgoje, kuri turi konstruktyvią darbotvarkę, yra pasirengusi bendradarbiauti su visais gyventojais tiek miestuose, tiek ir rajonuose. Politikoje esame bendražygiai jau ne vienerius metus. Būdami vieningi, jausdami atsakomybę Lietuvos žmonėms, siekdami stiprinti visuomenės sutelktumą, o ne priešpriešą, galėsime įgyvendinti mūsų šaliai reikalingus pokyčius“, – teigia A.Miškinienė, kurios vadovaujama frakcija trečiadienį sudarė ir valdančiąją daugumą Lazdijų rajono savivaldybės taryboje.

Keturi Anykščių rajono savivaldybės tarybos nariai – Regina Patalauskienė, Dominykas Tutkus, Raimondas Balsys ir Vygantas Šližys – antradienį paskelbė nutraukiantys veiklą Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijoje ir nuo šiol taryboje tęs darbą Demokratų frakcijoje „Vardan Lietuvos“.

„Mano apsisprendimą lėmė tai, kad negalėjau toliau pritarti ankstesnės partijos vadovybės vidaus politikai, elgesiui su partijos senbuviais, neatsižvelgimui į kitokią nuomonę. Norisi dirbti komandoje, kuri girdi ir įsiklauso“, – apie pasitraukimą iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, kuriai priklausė 18 metų, kalbėjo R.Patalauskienė.

Pasvalio rajono savivaldybės taryboje taip pat įsteigta keturių asmenų frakcija „Vardan Lietuvos“. Jos nariai – Jūratė Jovaišienė, Vladas Linkevičius, Nijolė Matulienė ir Neringa Trinskienė.

„Politinėje veikloje tiek vietiniu, tiek šalies lygmeniu noriu dirbti su komanda, kuria galėčiau visiškai pasitikėti. Man svarbūs demokratiški santykiai tarp partijos narių ir pagarbus požiūris į bet kurį asmenį, jo nuomonę. Noriu dalyvauti tokios partijos veikloje, kurioje būtų vertinama patirtis, kompetencijos, būtų galimybė realizuoti savo idėjas, išsakyti savo nuomonę“, – teigia šios frakcijos taryboje pirmininkė J.Jovaišienė.

Apie jungimąsi į Demokratų frakciją „Vardan Lietuvos“ paskelbė ir trys Rokiškio rajono savivaldybės tarybos nariai – Stasys Meliūnas, Algis Čepulis, Inga Vagonė.

„Tarybos nariai savivaldybėse yra vietos lyderiai nuo kurių priklauso svarbiausių sprendimų priėmimas ir įgyvendinimas. Steigiamos Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ programoje bus skirta daug dėmesio tarybos nario, tarybos opozicijos galių savivaldybėse stiprinimui, pačios savivaldos finansinio savarankiškumo didinimui. Žmonės pajus kokią galią turi per veiklius ir kvalifikuotus savo atstovus“, – pažymi Seimo narys Tomas Tomilinas.

Primename, kad šio mėnesio viduryje Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ įsteigta Vilniaus miesto savivaldybės taryboje.

Steigiamasis naujos politinės partijos – Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ – suvažiavimas numatytas kitų metų pradžioje, sausio 29 dieną, Palangos koncertų salėje. Suvažiavimą rengia 14 Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ narių, pirmieji politinės partijos iniciatoriai – Saulius Skvernelis, Vytautas Bakas, Zigmantas Balčytis, Rima Baškienė, Algirdas Butkevičius, Domas Griškevičius, Linas Kukuraitis, Rūta Miliūtė, Laima Mogenienė, Laima Nagienė, Lukas Savickas, Algirdas Stončaitis, Zenonas Streikus ir Tomas Tomilinas.

Gruodžio viduryje Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ įsteigta Vilniaus miesto savivaldybės taryboje.

Steigiamasis pačios partijos Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ suvažiavimas numatytas sausio 29 dieną Palangoje. Partiją kuria iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos Seime pasitraukusi grupė parlamentarų, vadovaujama S.Skvernelio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento