Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 14

Apie antrą kadenciją paklaustas G.Nausėda: „Apie tai negalvoju ir man tai neįdomu“

Spaudos konferencijoje antrųjų metinių prezidento pareigose proga Gitanas Nausėda neišvengė klausimo ir apie antrą kadenciją. Vis dėlto kol kas apie galimus planus jis nekalba, esą dar neįgyvendinta ir tai, kas buvo pažadėta prieš pirmąją kadenciją. Taip pat prezidentas sako, kad kur kas geriau yra kalbėtis su žmonėmis tiesiai, negu skaityti spaudą.

Spaudos konferencijoje prezidentas negailėjo kritikos Sveikatos apsaugos ministerijai ir ministrui Arūnui Dulkiui dėl neįgyvendintų planų paskiepyti 70 proc. Lietuvos žmonių nuo COVID-19 iki liepos.

Plačiau skaitykite čia: G.Nausėda: pažėrė kritikos SAM: neatmeta kelti ministro atsakomybės klausimą.

Dar negalvoja

Be kitų klausimų prezidentui teko kalbėti ir apie galimus planus siekti antrosios kadencijos. G.Nausėda čia buvo gana kategoriškas – esą kalbėti apie tai per anksti.

„Šiandien aš tikrai labai atvirai pasakysiu – apie tai negalvoju ir man tai neįdomu dėl daugelio aplinkybių. Visų pirma, mes dar neįgyvendinome to, ką pažadėjome žmonėms prieš pirmą kadenciją. Ir aš dar turiu gerus trejus metus.

Mes jau šį bei tą padarėme nepaisant to, kad buvo nelengva, nepaisant to, kad buvo kitos institucijos su savo įsivaizdavimais, bet aš manau, kad dar daug padarysime per likusius trejus metus.

Jeigu kažkas jau žino, ką aš darysiu 2024 metais, reiškia, tie žmonės turi daugiau informacijos nei aš.

Kita kadencija – žinote, gyvenimas labai įdomus. Ir sveikatos dalykai gali turėti įtakos, ir kiti planai. Šiandien yra pernelyg ankstyva. Jeigu kažkas jau žino, ką aš darysiu 2024 metais, reiškia, tie žmonės turi daugiau informacijos nei aš“, – kalbėjo G.Nausėda.

NATO susitikimas Lietuvoje

Paprašytas įvardinti vieną didžiausią pastarųjų metų pasiekimą, prezidentas sakė galįs kalbėti bent apie tris tokius dalykus:

„Paminėčiau pirmiausia, aš tikiu, bet reikėtų paklausti ir jų pačių, kad žmonės su negalia mūsų šalyje pradeda jausti pokyčius į gerą pusę. Švietimo sistemoje aš džiaugiuosi „lygaus starto“ įstatymo paketo priėmimu ir pajudėjimu šia linkme.

Na o užsienio politikoje man be jokios abejonės tai yra man nesenas sprendimas NATO viršūnių taryboje, susitikime įtvirtinti ir įrašyti Lietuvą kaip NATO viršūnių susitikimo vietą 2023 m. po susitikimo Madride. Manau, kad tai yra tikrai unikalus pasiekimus, dėl kurio mes pradėjome dirbti prieš gerų pusantrų metų.

Užsienio politikoje man be jokios abejonės tai yra man nesenas sprendimas NATO viršūnių taryboje, susitikime įtvirtinti ir įrašyti Lietuvą kaip NATO viršūnių susitikimo vietą 2023 m.

Bet šiandien aš noriu padėkoti visoms institucijoms – Vyriausybei, ministerijoms, kurios įsitraukė į tai, kad šitas klausimas būtų išspręstas pozityviai.“

Ne skaito, o kalbasi

Klaidą prezidentas irgi įvardijo. Jo teigimu, kadencijos pradžioje pernelyg daug žiūrėjęs, kas ką pasakys, ką pakomentuos.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Gitanas Nausėda
Luko Balandžio / 15min nuotr./Gitanas Nausėda

„Šiandien aš šito atsisakiau, aš stengiuosi kalbėtis su žmonėmis, nes tai pats geriausias šaltinis sužinoti, kaip atrodo situacija iš tikrųjų. Žmonės tikrai, jeigu kažkas yra ne taip, sako tiesiai į akis, jeigu kažkas yra taip, jie taip pat atvirai pasako.

Tai turbūt bendravimas su žmonėmis tiesiogiai yra kur kas geresnis dalykas, negu skaityti spaudą. Tiesą sakant, pasidarė gerokai ramiau ir jaučiuosi gerokai užtikrintesnis. Tad tam tikras išvadas, kaupiantis patirčiai, darau ir aš“, – sakė prezidentas.

VIDEO: G.Nausėda apie antrą kadenciją: apie tai negalvoju ir man tai neįdomu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas