Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 23

Apie ketinimą formuoti Vyriausybę paskelbusi V.Blinkevičiūtė sulaukė negailestingų kirčių

Aptakus Lietuvos socialdemokratų partijos partijos pranešimas, kad sėkmės rinkimuose atveju partijos lyderė europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė imtųsi atsakomybės drauge su prezidentu formuoti Vyriausybę, sukėlė daug aštrių diskusijų, po kurių V.Blinkevičiūtė jau viešai apsižodžiavo su kitos opozicinės partijos Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininku Ramūnu Karbauskiu, žibalo į ugnį įpylė ir vienas konservatorių lyderių krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas.
Vilija Blinkevičiūtė, Gintautas Paluckas
Vilija Blinkevičiūtė, Gintautas Paluckas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šią savaitę Seimo rinkimų programą pristatę socialdemokratai paskelbė, kad sėkmės rinkimuose atveju partijos lyderė V.Blinkevičiūtė formuotų Vyriausybę. V.Blinkevičiūtės citata skambėjo taip:

„Jei žmonės socialdemokratams Seimo rinkimuose suteiks didžiausią pasitikėjimą, kartu su prezidentu formuosiu socialiai atsakingą, telkiančią bei veiklią Vyriausybę“.

Ši frazė iškart sulaukė kritikos, kad V.Blinkevičiūtė vėl nepatvirtino, kad imtųsi premjerės pareigų, esą ji Vyriausybę gali formuoti kaip partijos lyderė, o premjeru būtų siūlomas buvęs partijos lyderis, Seimo narys G.Paluckas. Jis yra viešai pareiškęs, kad jaučiasi pasirengęs Vyriausybės vadovo pareigoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas