Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 08 02

Aplinkos ministerija siūlo sumedžioti Anykščių rajone siautėjantį vilką

Aplinkos ministerija, gavusi Anykščių rajono savivaldybės ir šio rajono valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos prašymą padėti apsiginti nuo suaktyvėjusių vilkų, pasiūlė Aplinkos apsaugos agentūrai išduoti specialų leidimą nušauti vieną vilką.
Mokslininkų duomenimis, Lietuvoje šiuo metu gyvena maždaug 500 vilkų. Per jų medžioklės sezoną, gruodį–balandį, leista sumedžioti 60 šių žinduolių.
Asociatyvinė iliustracija: vilkas / Selemono Paltanavičiaus nuotr.

Troškūnų ir Traupio seniūnijos gyventojai yra pastebėję vieną raišą sužalotą vilką, kuriam susirasti aktyvų grobį yra gana sudėtinga, todėl, tikėtina, kad būtent jis ir daro žalą, pjaudamas žmonių gyvulius: avis, ožkas bei kitus augintinius.

Anykščių rajono Dabužių – Troškūnų miške pagal 2013 m. vilkų apskaitos žemėlapį randami du vilkai.

Aplinkos ministerija neprieštarauja dėl tokio žvėries likvidavimo, nes sužalotas vilkas į savo natūralią aplinką jau nebegrįš. 

„Jei šiose teritorijoje siautėja sužalotas žvėris, jį reikia likviduoti. Pats susimedžioti laukinių gyvūnų toks žvėris jau nebegali, todėl ateina į žmonių kiemus ir pjauna gyvulius bei šunis. Nepašalinus jo, žmonių auginamiems gyvuliams išlieka reali grėsmė“, – aplinkos viceministras Linas Jonauskas cituojamas Aplinkos ministerijos Visuomenės informavimo skyriaus vyriausiosios specialistės Raimondos Karnackaitės penktadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas