Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 19

Aplinkosauga: „Vilnius Town Group“ privalo nutraukti atliekų tvarkymo veiklą ir sutvarkyti aplinką

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD), reaguodamas į Aplinkos apsaugos agentūros pateiktą informaciją ir gyventojų skundus dėl taršos, kurią kelia UAB „Vilnius Town Group“ vykdoma veikla, nustatė, kad valstybinį sklypą Vilniuje Arimų gatvėje bendrovė naudoja neteisėtai.
Griovimo darbai
Griovimo darbai / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Todėl praėjusią savaitę buvo panaikintas TIPK leidimo galiojimas ir įteiktas privalomasis nurodymas sutvarkyti atliekas ir teritoriją.

DAUGIAU SKAITYKITE: Gyventojų ir institucijų ginčas: kas turi nuspręsti statybinių atliekų sąvartyno likimą?

Aplinkos apsaugos departamento Vilniaus aplinkos apsaugos inspekcija praėjusį lapkritį atliko neplaninį UAB „Vilnius Town Group“ patikrinimą ir nustatė, kad įmonė, apdorojanti nepavojingąsias atliekas, veiklą vykdo valstybinėje žemėje neturėdama nuomos sutarties su Nacionaline žemės tarnyba. Taip pat apie tai buvo informuota Aplinkos apsaugos agentūra.

Šių metų vasario pabaigoje Aplinkos apsaugos agentūra, remdamasi Aplinkos apsaugos įstatymu, įspėjo bendrovę apie galimą TIPK (taršos integruotos prevencijos ir kontrolės) leidimo panaikinimą ir nustatė 20 darbo dienų terminą pateikti įrodymus, pagrindžiančius, kad UAB „Vilnius Town Group“ įgijo teisę valdyti ar naudoti valstybinės žemės sklypo 1 ha dalį TIPK leidime nurodytai atliekų tvarkymo veiklai vykdyti.

Kadangi bendrovė prievolės neįvykdė, gegužės 16 d. Aplinkos apsaugos agentūra priėmė sprendimą panaikinti nepavojingųjų atliekų tvarkymo aikštelės TIPK leidimo galiojimą.

Vilniaus aplinkos apsaugos inspekcija gegužės 17 d. įteikė bendrovei privalomąjį nurodymą sutvarkyti valstybiniame žemės sklype laikomas atliekas ir teritoriją.

„Nors, panaikinus leidimą, bendrovė privalėjo nedelsdama saugiai nutraukti atliekų tvarkymo veiklą, mūsų pareigūnai, nuvykę įteikti privalomojo nurodymo, nustatė, kad bendrovė veiklą vykdo ir toliau“, – sako Aplinkos apsaugos departamento Vilniaus valdybos viršininkas Edgaras Skrebė.

Privalomąjį nurodymą bendrovė privalo įvykdyti per 40 kalendorinių dienų, terminui pasibaigus departamentas atliks patikrinimą.

Aplinkos apsaugos departamento ir Aplinkos apsaugos agentūros sprendimai gali būti apskųsti Lietuvos administracinių ginčų komisijai arba Vilniaus apygardos administraciniam teismui per vieną mėnesį nuo sprendimo paskelbimo arba įteikimo dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas