Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 17

Ar teisinga nepateikusius biografijos kandidatus šalinti iš savivaldos rinkimų?

Patikrinus 14 043 pretendentų kandidatuoti savivaldos rinkimuose pareiškinius dokumentus 519 rasta su trūkumais – nepateiktos nuotraukos, biografijos, pajamų, turto ir interesų deklaracijos. Daugiausiai netinkamai dokumentus pateikusių pretendentų yra iš Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų, tautininkų). Dėl to dalį kandidatų Vyriausioji rinkimų komisija pašalino iš rinkimų. Ar tai ne per griežta bausmė? Apie tai pokalbis 15min video laidoje "15/15" su Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininke Jolanta Petkevičiene.
Jolanta Petkevičienė
Jolanta Petkevičienė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

– Užpildyti biografiją neturėtų būti sudėtingas dalykas tiems, kurie nori kandidatuoti į savivaldos tarybą ar į merus. Kiek šansų, kad dalis kandidatų specialiai nepateikė biografijos?

– O, labai sunkus klausimas, tikrai negaliu atsakyti, kiek specialiai nepateikė. Nesinori tikėti kandidatų į valstybės politikus pikta, negera valia kažkokia. Tai galbūt reikėtų vertinti kaip nepakankamai atsakingą požiūrį į tai, kas privalu pateikti kandidatui. Galbūt taip galėčiau vertinti.

– Greičiau tai yra tiesioginė atsakomybė?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas