Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 01

Ar žinote, už ką balsuoti Vilniuje? Favoritais įvardijami kandidatai ir šešėliai jų portretuose

Artimiausią sekmadienį, kovo 5 d., bus renkami merai ir savivaldybių tarybų nariai. Vilniuje kandidatų gausu, bet apklausos rodo, kad realių šansų turi tik keturi iš šešiolikos: Artūras Zuokas, Valdas Benkunskas, Mykolas Majauskas ir Tomas Vytautas Raskevičius. Ką jie veikia ir kuo yra garsūs?
Kandidatai į Vilniaus miesto mero postą
Kandidatai į Vilniaus miesto mero postą / 15min nuotr.

Tekstą apie likusius 12 kandidatų, kurių šansai, kaip rodo apklausos, šiuose merų rinkimuose gerokai mažesni, skaitykite čia: Kandidatai į sostinės merus: išgarsėjo skandalais ir skambiomis frazėmis, bet kuo čia dėtas Vilnius?

15min užsakymu 2023 m. sausio 27 d. – vasario 3 d. atlikta „Norstat“ internetinė apklausa parodė, kad daugiausia vilniečių palaikyti ketina A.Zuoką – pirmame ture už jį balsuoti likus mėnesiui iki rinkimų buvo nusiteikę arti 20 proc. vilniečių.

Toliau rikiuojasi dabartinis vicemeras, konservatorius V.Benkunskas – (beveik 15 proc. balsų), parlamentarai M.Majauskas (11,1 proc.) ir T.V.Raskevičius (7,1 proc.).

Siekia ketvirtos kadencijos

Šių rinkimų pirmojo turo favoritas – A.Zuokas. Vis dėlto antras turas greičiausia nei jam, nei jo konkurentui netaps lengvu pasivaikščiojimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas