Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 27

Arkivyskupas Gintaras Grušas: Velykos kviečia mus džiaugtis gyvenimu

Sveikinu jus su šv. Velykomis – Kristaus prisikėlimo švente. Po gavėnios, pasirengimo meto, džiaugsmingai švenčiame Velykas visą savaitę iki Atvelykio, kurį šventasis popiežius Jonas Paulius II paskelbė Dievo gailestingumo sekmadieniu, LRT RADIJUI sako Vilniaus arkivyskupas metropolitas, Lietuvos vyskupų konferencijos pirmininkas Gintaras Grušas.
Arkivyskupas Gintaras Grušas
Arkivyskupas Gintaras Grušas / Dainiaus Tunkūno nuotr.

Jėzus atliko patį didžiausią gailestingumo darbą kiekvienam žmogui – pasiaukojo dėl mūsų, kad dovanotų mums gyvenimą. Kristus prisikėlė, kad mes turėtume gyvenimą, kad apsčiai jo turėtume.

Velykos, Kristaus prisikėlimas kviečia mus džiaugtis gyvenimu ir visaverčiai jį gyventi. Kviečia džiaugtis visomis mums suteiktomis Dievo dovanomis: kiekviena dovanota diena, kiekvienu mums duotu žmogumi ir Dievo kūrinija.

Leiskime jam perkeisti mūsų gyvenimą, kad labiau mylėtume, geriau suprastume, lengviau prisipažintume klydę ir taisytumės.

Dievas kviečia mus tai daryti artimo meilės darbais ne tik per šventes, bet ir kiekvieną dieną. Apkabinti savo artimuosius, priglausti liūdinčius, aplankyti sergančius, būti su kitu žmogumi, su savo artimu.

Išgyvenkime šią didžią Dievo gailestingumo malonę savo širdyje ir gyvenime ne tik Velykų rytą, bet kasdien vis iš naujo. Tęskime ją gailestingumo darbais, kad patirtume mums suteiktą gyvenimo džiaugsmo pilnatvę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas