Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 08 18

Arogantiškasis Šventosios veidas: jauna šeima išmesta iš išsinuomoto namelio

Keturių asmenų šeima iš Dzūkijos sumanė smagiai praleisti savaitgalį prie jūros, Šventojoje. Atvyko į kurortą ir išsinuomojo įprastą poilsinį namuką. Vienam asmeniui para kainavo septynis eurus. Iš viso – 28. Po kelių valandų romantiška diena apsivertė aukštyn kojom.
Nuomojamas namūkas Šventojoje
Nuomojamas namūkas Šventojoje / Skaitytojos Ingos nuotr.

Namuką šeimai išnuomojo graži ponia su prabangiu automobiliu. Bent jau taip pasirodė šeimos atstovams. Ji pasitiko atvykėlius prie įvažiavimo į kurortą.

„Turėjome keletą nakvynės variantų. Pasirinkome pigesnį. Moteris kalbėjo užtikrintai ir atrodė patikimai. Pinigus sumokėjome iškart. Gavome raktus ir pasidėjome daiktus. Žinoma, jokio čekio“, – sako kūdikio besilaukianti Inga.

Vadinamosios „Energetiko“ poilsiavietės namuke, kuris priklauso ne sveikatingumo centrui „Energetikas“, o privačiam asmeniui, ant lapelio buvo surašytos naudojimosi taisyklės. Viskas kaip priklauso. Šeima atvyko iš kito Lietuvos galo. Prie jūros pabuvoti tenka nedažnai. Nieko nelaukę išskubėjo džiaugtis šėlstančiomis bangomis.

„Pasiėmėme tik reikalingiausius daiktus ir išėjome degintis. Po valandos pastebėjome, kad nepasiėmėme vienkartinių indų, todėl vyrą nusiunčiau į namuką“, – pasakojo moteris.

Dar kelios minutės ir daiktai būtų atsidūrę gatvėje.

Vyras rado prie namuko tris svetimus automobilius ir jais atvykusius žmones. Šie teigė, kad patalpas išsinuomojo dar prieš savaitę.

O savininkas, anot sutiktųjų, neva išvažiavo dviračiu ieškoti įrankių laužti durims.

„Dar kelios minutės ir mūsų daiktai būtų atsidūrę gatvėje. Puoliau skambinti poniai Virginijai iš prabangaus automobilio, tačiau ši tuo metu tarsi su kažkuo kitu kalbėjosi – nesigilino į mano žodžius. Padėjau ragelį ir vėl paskambinau. Tuomet ji pažadėjo netrukus viską išsiaiškinti“, – pasakoja Inga.

Po kurio laiko pasirodė ir namuko savininkas Vytautas. Jis nesileido į kalbas ir liepė kuo greičiau nešdintis lauk iš namuko.

Jei nepatinka – atiduos pinigus ir nešdinkitės į visas keturias puses.

„Pasiūlėme jam paskambinti savo darbuotojai Virginijai – juk mes jau sumokėjome“, – prisimena moteris.

Vytautas paskambino Virginijai ir, smarkiai ją apšaukęs, vis tiek šeimai liepė rinktis daiktus – neva duos kitą namuką. Jei nepatinka – atiduos pinigus ir nešdinkitės į visas keturias puses.

„Kalbėjo labai įžūliai. Pasijutome lyg kokie nusikaltėliai, nieko verti ir neturintys jokių teisių. Dar pasakė, kad mes čia per pigiai sumokėjome, todėl neturime teisės priekaištauti. Teigė, kad už tokius namukus 40 eurų mažiausiai prašo“, – pasakojo nuo namukų nuomotojo nukentėjusi Inga.

Daugelis mieliau savo reikalus atlieka kur nors šalia, o ne tualete.

Nors šeima buvo nepavydėtinoje situacijoje visą valandą, vien dėl malonaus Virginijos bendravimo sutiko keltis į kitą namuką.

Nebuvo kur dėtis – įdienojus iš tiesų sunku rasti nakvynę.

Tuomet kilo kitas konfliktas. Vyras paprašė savininko Vytauto išduoti kokį nors čekį ar dokumentą, kad situacija nepasikartotų iš naujo. Savininkas susizgribo – gal kas turi popieriaus lapą?

„Kas iš mūsų turi turėti tokius dalykus? Juk ne mes namukus nuomojame“, – įgėlė vyras Vytautui.

Šeima dar norėjo papasakoti, kokio košmaro išvengė, tačiau taip ir neišdrįso nufotografuoti. Šalia namukų yra bendras tualetas, kuris yra tokios būklės, jog daugelis mieliau savo reikalus atlieka kur nors šalia, o ne tualete.

„Būtume gerokai permokėję, jei už tokius patogumus – 40 eurų. Tikiuosi, kad daugiau taip apgautų žmonių nebus. Sakoma, kad besilaukiančiai moteriai negalima atsakyti – apleis žiurkėmis. Apleisčiau, bet ir joms ten būtų ne pyragai“, – šmaikštavo Šventojoje nemalonių nuotykių patyrusi moteris.

„Ir tegul neaiškina!“

15min.lt žurnalistas susisiekė ir su ponu Vytautu:

-Laba diena, ar su ponu Vytautu kalbuosi?

– Ne ponu, bet Vytautu.

– Ar galite papasakoti, kodėl prieš keletą dienų vienas namukas buvo išnuomotas dviem šeimom?

– (Pauzė) Aš dabar, jei taip nuoširdžiai pasakius, negaliu kalbėti.

– Man tik jūsų nuomonės apie šią situaciją reikia – keleto sakinių.

– Nu aš dabar darbe esu. Su žmonėm kalbuosi. Pasukit kada nors vėliau.

Po kelių minučių Vytautas pakėlė ragelį ir atsakė į klausimus jau užtikrintai.

– Buvo šioks toks nesusipratimas, ir viskas. Nepradėkit jūs čia terorizuot. Per apsirikimą įleisti žmonės ne į tą namelį. Atvyko didesnė šeima, kuri užsisakė visą namelį, o jie – tik pusę.

– Nelabai kultūringai su jais buvo kalbama.

– Paprašiau gražiai su tokiom pačiom sąlygom persikelti į kitą namelį. Sugrįžo moteriškė iš paplūdimio ir pradėjo kompensacijų prašyti. Penkis metrus paeiti – kokių dar kompensacijų! O dėl čekio – nejaugi aš dokumentus visur vežiosiuos. Ar reikia čia pasakot vėjus? Aj, ką jie šneka – tegul šneka, nors klientas yra visada teisus.

– O kokia situacija su tualetais?

– Ten yra bendro naudojimo tualetai ir prausykla, priklausantys „Energetikui“, savivaldybei. Tegul nesikabinėja – visi ten tualetai tokie. Ir tegul neaiškina – ar aš dabar eisiu plaut! Aš net nesigilinu. Ne mano problemos. Viso. Ačiū už pokalbį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas