Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 11 15

Artūras Zuokas pasveikino Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ komandos legionierę Sofiją Aleksandravicius gavus lietuvišką pasą

Šiandien sostinės meras Artūras Zuokas pasveikino Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ komandos legionierę iš JAV Sofiją Aleksandravicius, kartu su gėlių puokšte įteikė Vilniaus simbolį – angeliuką ir širdingiausius linkėjimus.
Artūras Zuokas ir Sofija Aleksandravicius
Artūras Zuokas ir Sofija Aleksandravicius / Vilniaus sav. nuotr.

„Žinau, kad gauti lietuvišką pasą buvo pirmas jūsų žingsnis svajonių išsipildymo link. Dabar linkime, kad taptų realybe ir kita  svajonė – užsivilkti Lietuvos moterų rinktinės marškinėlius. Tai būtų puiki pradžia jūsų profesionalios krepšininkės karjeroje. O angelas iš pradžių tegu atneša daug gražių pergalių ir laimėjimų „Kibirkšties“ komandoje“, – linkėjo meras jau trečią mėnesį Vilniuje gyvenančiai sportininkei.

Krepšininkė studijavo politikos ir ekonomikos mokslus JAV,  Davidsono koledže pietvakarių Šiaurės  Karolinoje. Krepšinį pradėjo žaisti nuo 8 metų.

Susitikimo su meru metu sportininkė pasakojo apie save, savo šeimą. Sofijos visa šeima – iš Lietuvos, seneliai – iš Klaipėdos, Kauno, Palangos ir Marijampolės.  „Todėl nuo pat mažens man buvo skiepijama lietuviška kultūra“, – sakė  „Kibirkšties-VIČI“ komandos legionierė.

Vilniaus sav. nuotr./Artūras Zuokas ir Sofija Aleksandravicius
Vilniaus sav. nuotr./Artūras Zuokas ir Sofija Aleksandravicius

Taip pat ji su meru dalijosi artimiausiais planais – be treniruočių ir prasidėsiančių varžybų Eurolygoje,  aukštaūgės krepšininkės planuose – kuo greičiau išmokti lietuvių kalbą ir išmokti vairuoti siaurais Lietuvos keliais.

Šį sezoną S.Aleksandravicius ir visos Vilniaus komandos laukia iššūkis. „Kibirkštis-VIČI“ pirmą kartą klubo istorijoje debiutuos prestižiškiausiame senojo žemyno moterų turnyre – Eurolygoje. Nuo lapkričio 20-osios grupės varžybose vilnietėms teks kautis su Maskvos srities „Sparta&K“ (Rusija), Salamankos „Perfumerias Avenida“ (Ispanija), Stambulo „Galatasaray“ (Turkija), Pulkovicų CCC (Lenkija), Prahos ZVVZ USK (Čekija) ir Zagrebo ZBC (Kroatija) komandomis.

Vilniaus sav. nuotr./Artūras Zuokas ir Sofija Aleksandravicius
Vilniaus sav. nuotr./Artūras Zuokas ir Sofija Aleksandravicius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas