Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 14

Atnaujinti karines žinias atvyko bataliono dydžio atsargos karių skaičius

Šeštadienį į Lietuvos kariuomenės Mokymo ir doktrinų valdybos padalinius kartotiniams mokymams iš visos Lietuvos atvyko daugiau nei 500 rezervo karių. Prieš kelerius metus tarnybą Lietuvos kariuomenėje atlikę piliečiai artimiausias penkias savaites praleis Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokykloje Kaune ir Generolo Silvestro Žukausko poligone Švenčionių rajone, kur atnaujins ankstesnės tarnybos metu įgytas karines žinias ir įgūdžius.
Rezervo kariai
Rezervo kariai / Lietuvos kariuomenės nuotr.

Kartotinių mokymų pradžioje rezervo kariai atnaujins taktikos, karo inžinerijos, rikiuotės, karinės topografijos įgūdžius, susipažins su Lietuvos kariuomenės ginkluotės ir technikos naujovėmis bei atliks kovinius šaudymus iš jiems priskirtų ginklų. Vėliau rezervistams prasidės specialistų – taikliųjų šaulių, ryšininkų, šaulių gelbėtojų, kulkosvaidininkų ir granatsvaidininkų – rengimas ir kolektyvinis rengimas, kuriame kariai treniruosis vykdyti įvairias operacijas padalinio sudėtyje. Mokymus užbaigs 4 paras truksiančios lauko taktikos pratybos, kurių metu bus vertinami atsargos karių tarnybos rezultatai, taip pat rezervo karių padalinių vadų gebėjimas vadovauti bei planuoti operacijas.

Aktyviojo Lietuvos kariuomenės rezervo kariai yra tarnybą baigę nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai, kurie, išleidžiant į atsargą, yra įrašomi į parengtąjį kariuomenės personalo rezervą ir kas penkerius metus kviečiami dalyvauti kartotiniuose mokymuose. Tokie mokymai rengiami siekiant atnaujinti tarnybos metu įgytas karines žinias ir įgūdžius, supažindinti su Lietuvos kariuomenės naujovėmis ir užtikrinti, kad parengtojo rezervo kariai galėtų efektyviai dalyvauti šalies gynyboje.

Šiais metais kartotiniams mokymams planuojama pašaukti apie pusantro tūkstančio rezervistų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas