Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 04 09

Atsitiesiančios Ukmergės administracijos direktorius Darius Varnas: matome šviesą tunelio gale

Koronaviruso smūgį patyrusi Ukmergė bando grįžti į vėžes: po Velykų duris pradės atverti Ukmergės ligoninės skyriai, trečiadienį Ukmergėje nebuvo nustatytas nei vienas koronaviruso atvejis. Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas 15min sakė, kad šviesa tunelio gale jau matyti. Baisiausia, anot jo, buvo tai, jog garsiausiai apie apsaugos priemonių trūkumą kalbėję gydytojai susirgo pirmieji.
Ukmergės ligoninė
Ukmergės ligoninė / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Trečiadienio vakarą Ukmergės ligoninės vyriausiasis gydytojas Rimvydas Civilka pranešė grįžęs į darbą po saviizoliacijos. Anot jo, ligoninė pamažu bando grįžti į paprastą ritmą.

Nuotr. iš asmeninio archyvo/Ukmergės ligoninės vyr. gydytojas Rimvydas Civilka
Nuotr. iš asmeninio archyvo/Ukmergės ligoninės vyr. gydytojas Rimvydas Civilka

Rajono administracijos direktorius D.Varnas ketvirtadienio rytą 15min sakė, kad kol kas dirba tik ligoninės Konsultacinė poliklinika ir ta – nuotoliniu būdu.

„Kiti skyriai kol kas nedirba, bandome įsivažiuoti į patį srautą. Daugiau veiklų ligoninė paleis po Velykų“, – teigė administracijos direktorius.

Vėlų trečiadienio vakarą jis pranešė džiugią žinią – per parą rajone atlikus 40 tyrimų nebuvo nustatytas nei vienas koronaviruso atvejis.

Ar tai ligos pabaigos pradžia rajone?

„Norime taip manyti, tikimės. Šiandien trečią kartą testavome slaugos skyrių – tikimės, kad visi neigiami bus atsakymai. Gydytojai visi grįžta pamažu į darbus. Matome šviesą tunelio gale“, – kalbėjo D.Varnas.

Baisiausia, kad tie gydytojai, kurie labiausiai kovojo dėl apsauginių kaukių, labiausiai reikalavo visko, būtent jie ir susirgo patys pirmieji.

Administracijos direktorius 15min teigė nepripažįstantis, kad kovojant su liga buvo padaryta klaidų, nes niekas negalėjo to numatyti.

„Baisiausia, kad tie gydytojai, kurie labiausiai kovojo dėl apsauginių kaukių, labiausiai reikalavo visko, būtent jie ir susirgo patys pirmieji, – sakė jis. – Pirmoji (susirgusioji – aut.) gydytoja išvis niekur nebuvo išvykusi. Tokį srautą turint žmonių – aptarnaujant tiek žmonių gauti tą virusą bet kas galėjo, bet kuri ligoninė, bet kuris gydytojas.“

D.Varnas pridūrė, kad dabar akivaizdžiai matyti, jog ir kitos šalys nebuvo tinkamai pasirengusios atremti smūgį, net ir JAV neturėjo nei pakankamai testų, nei apsaugos priemonių.

„Ir ligoninė negalėjo užsipirkti 100 tūkstančių apsaugos kaukių, nes kai reikės atsiskaityti finansinę ataskaitą tarybai, paklaus: daktare, kam jūs prisipirkot, ką, karo laukiat? Gal kare lengviau kovoti, nei su tokiu virusu, kai nežinai, iš kurios pusės tave puola“, – svarstė pašnekovas.

D.Varno teigimu, iš situacijos visi galės pasimokyti, kad reikia ne tik saugotis, bet ir turėti didelį apsaugos priemonių rezervą.

„Bet pandemijos tikrai niekas nelaukė, niekas netikėjo, nei valstybė, nei Europa, nei JAV. Manau, kad Ukmergė čia tikrai nėra išimtis. Padarėme viską, medikai buvo sąmoningi, greitai karantinavosi, o tas paplitimas jau buvo. Vienos dienos užtenka ir turi tą plitimą“, – teigė administracijos direktorius.

Trečiadienio vakaro duomenimis, Ukmergėje yra 79 susirgimo atvejai, iš jų 36 medikai ir vienas Ukmergės ligoninės administracijos darbuotojas, 6 mirusieji ir 2 pasveikusieji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas