Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
02 05

Atskleisti dar nežinomi gelbėtojų darbo užkulisiai Viršuliškių gaisro metu

Sausio 2 d. Vilniuje, Viršuliškėse, daugiabutyje name įvykęs sprogimas sukėlė didelį gaisrą. Nelaimės metu žuvo du žmonės, o dar keturi buvo sužeisti. Gelbėjimo darbai užtruko daugiau kaip parą laiko. Gaisrui suvaldyti buvo pasitelkta dešimtys ugniagesių, speciali gelbėjimo darbų technika bei įranga, o netoliese buvo įrengtas gelbėjimo tarnybų štabas. Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovas Donatas Gurevičius 15min papasakojo apie tai, kaip dirbo ugniagesiai.

Straipsnis parengtas pagal pokalbį su Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovu D.Gurevičiumi, kuris ten buvo nuo pačios pirmosios nelaimės valandos.

Specialioje 15min laidoje jis papasakojo apie tai, kokią taktiką naudojo gelbėtojai, kodėl buvo atliekami vieni ar kiti veiksmai, kokia speciali įranga panaudota gelbėjant gyventojus ir kaip elgtis nutikus tokiai nelaimei.

Pirmieji gelbėtojai atvyko per 9 min.

Pasak D.Gurevičiaus, pirmasis skambutis apie nelaimę buvo gautas maždaug 11 val. 16 min. Artimiausia gelbėtojų komanda, įsikūrusi gretimo Karoliniškių mikrorajono pakraštyje, į įvykio vietą atvyko per 9 min.

Atvykusių gelbėtojų vadas, įvertinęs situaciją, iškart paprašė papildomos pagalbos. Iš šešių Vilniaus mieste esančių gelbėtojų komandų penkios buvo įtrauktos į gaisro gesinimą ir gelbėjimo darbus. Netrukus vadovavimą gelbėjimo darbams perėmė gelbėjimo operacijų vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas