Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 05 /2023 03 06

Kandidatų į Klaipėdos merus štabai: A.Vaitkus jau laukia varžovo antrame ture

Klaipėdiečiai sekmadienio vakarą laukia, kas artimiausius ketverius metus valdys miestą: ketvirtos kadencijos siekiantis socialdemokratas Vytautas Grubliauskas ar naujas veidas valdžios olimpe. Rinkėjų aktyvumas sekmadienį rodė, kad klaipėdiečiai į savo miesto vadovo rinkimus žiūrėjo pasyviai. Užvėrus rinkimų apylinkes, 15min aplankė kandidatų štabus. Vidurnaktį V.Grubliauskas pripažino savo pralaimėjimą, nes nebeturėjo šansų patekti į antrą turą. O Arvydas Vaitkus jau laukė varžovo antrame ture.
Kandidatai į Klaipėdos merus
Vytautas Grubliauskas ir Remigijus Žemaitaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į Klaipėdos merus šiemet pretendavo 11 politikų, tarp jų ir tris kadencijas miestui vadovavęs Vytautas Grubliauskas.

R.Žemaitaitis save regi lyderių ketvirtuke

Miestiečiams buvo staigmena matyti tarp kandidatų matyti iš Šilutės kilusį Seimo narį Remigijų Žemaitaitį.

Gana aktyvią kampaniją vykdęs politikas dalyvavo debatuose, susitikimuose su gyventojais. Laukti rezultatų jis pasirinko kavinėje „Pipita“.

Pats R.Žemaitaitis atrodė nusiteikęs ryžtingai ir prognozavo sau būti lyderių ketvertuke ir turėti tris vietas taryboje.

Jis pats prognozavo, kad Klaipėdoje bus antras turas, kuriame bus Vytautas Grubliauskas. „Jei antrame ture bus liberalas ar konservatorius su V.Grubliausku, tai laimės V.Grubliauskas, nes žmonės mato, kas dedasi nacionalinėje politikoje“, – kalbėjo R.Žemaitaitis. Anot jo, V.Grubliausko pasirinkta rinkimų kampanija buvo labai taikli: „Jei neturi ko naujo pasakyti, tai neini niekur. Jei neini niekur, nesulauki kritikos, klausimų“, – kalbėjo politikas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Remigijaus Žemaitaičio štabas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Remigijaus Žemaitaičio štabas

Jis prognozavo, kad antrame ture lemiamą sprendimą turės rusakalbių bendruomenė Klaipėdoje.

V.Grubliauskas: „Rezultatą priimsiu kaip realybę“

Ketvirtos kadencijos siekiantis V.Grubliauskas rezultatų laukia viešbutyje „Ararat“.

Tris kadencijas miestui vadovavęs V.Grubliauskas teigė, kad šį kartą rinkimų laukia ramus kaip niekada. „Tos dienos laukiau, bet labai ramiai. Turiu pasakyti, kad rezultatą priimu kaip visišką realybę“, – teigė V.Grubliauskas.

Anot jo, prognozuoti, kas bus antrame ture – būtų spėliojimas, kol dar nematyti rezultatų iš apylinkių.

„Kad vienas kuris kandidatas bus kaip konstanta – aš taip negalvoju“, – kalbėjo V.Grubliauskas.

Sekmadienio vakarą jis atrodė pakilios nuotaikos. Vienas po kito į „Ararat“ viešbutį rinkosi politikai. Vidmantas Plečkaitis visus vaišino ukrainietiškais saldainiais.

V.Grubliauskas, bendraudamas su 15min žurnaliste atskleidė labiausiai nerimaujantis ne dėl savo likimo, o kokia bus tarybos sudėtis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Vytauto Grubliausko rinkimų štabas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Vytauto Grubliausko rinkimų štabas

„Pirminis uždavinys mano ėjimo į socialdemokratų partiją buvo ne tiek savo politinės trajektorijos dėliojimas, bet mėginimas sugrąžinti socialdemokratus į tarybą. Todėl šie rinkimai svarbiau. Čia matau programą minimum. Kad ir du ar trys kandidatai taryboje reikš, kad programa įgyvendinta 200 ar 300 procentų“, – atviravo V.Grubliauskas.

Pripažino pralaimėjimą

Sekmadienį artėjant vidurnakčiui V.Grubliauskas pripažino pralaimėjimą uostamiesčio mero rinkimuose.

„Tai gerai, kad (miestas – BNS) turės naują merą ir nuoširdžiai linkiu jam sėkmės, nors dar nelabai žinome, kas juo bus. Tikrai sveikinu būsimą miesto vadovą, linkėdamas jam visokeriopos sėkmės, kurios jam tikrai labai daug reikės“, – Klaipėdoje žurnalistams sakė socialdemokratų kandidatas V.Grubliauskas.

„Tai tikrai džiaugiuosi ir gerbiu klaipėdiečių pasirinkimą, labai tikiu, kad būsimas meras, kuris turi ambicijų, kad turės tam reikiamos amunicijos bei komandą“, – pridūrė jis.

Duomenys iš suskaičiuotų balsų iš trečdalio rinkiminių apygardų rodo, kad dėl galimybės susirungti antrajame ture kaunasi komitetą „Ištikimi Klaipėdai“ subūręs buvęs Klaipėdos uosto vadovas Arvydas Vaitkus, partijos „Laisvė ir teisingumas“ atstovas Remigijus Žemaitaitis ir Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių kandidatų kandidatas, Seimo narys Audrius Petrošius.

V.Grubliauskas pagal preliminarius rezultatus yra penktoje vietoje.

Ilgametis Klaipėdos vadovas teigė besitikintis, kad naujas kandidatas yra pasiruošęs šiai pozicijai, „suvokia tą atsakomybės naštą ir darbų apimtį“, taip pat yra pasirengęs valdžios grandinės formavimui.

V. Grubliauskas teigė, jog klaipėdiečiams pasitikėjus ketina dirbti taryboje.

„Dėl manęs neturėtų būti nei menkiausios abejonės, nes tarybos nario mandatas man tikrai ne ką mažiau svarbus nei mero pozicija“, – teigė V. Grubliauskas.

S.Budinas: „Neabejoju, kad Klaipėda turės naują merą“

Liberalų sąjungos nariai rezultatų laukė partijos būstinėje Danės gatvėje. Po 21 val. vakarėlis buvo gerokai įsisiūbavęs. Liberalai teigė laukiantys rezultatų su optimizmu.

Liberalų sąjungos kandidatas į merus Saulius Budinas, kaip ir R.Žemaitaitis, juokavo, kad ir jis save regi lyderių ketvirtuke.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Sauliaus Budino rinkimų štabas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Sauliaus Budino rinkimų štabas

„Mes viską padarėme, ką suplanavome, dirbome gerai. Nepadarėme klaidų“, – kalbėjo S.Budinas 15min.

Anot jo, taryba bus labai marga, daugumos surinkti niekam nepavyko, ir darbas bus paremtas susitarimu.

Paklaustas, ar Klaipėda turės naują merą, S.Budinas teigė esąs tuo įsitikinęs.

Ligita Girskienė: „Žinau, kas manęs laukia“

Tuo buvo įsitikinusi ir Ligita Girskienė, kuri su gausia komanda rezultatų laukia kavinėje „Žemaitijoje“. Sekmadienio vakarą čia tvyrojo pakilios, kartu ir darbingos nuotaikos.

Ji pati teigė esanti įsitikinusi, kad uostamiestis turės antrąjį turą, tačiau, kas jame bus – negalėjo pasakyti. „Jei mes gautume nemažiau septynių mandatų – esame pasiryžę su visais bendrauti“, – kalbėjo Seimo narė.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ligitos Girskienės rinkimų štabas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ligitos Girskienės rinkimų štabas

L.Girskienė tikino puikiai žinanti, kokie darbai lauktų laimėjus rinkimus.

Politikė pasidžiaugė už kolegą Bronių Markauską, ryškiai lyderiaujantį Klaipėdos rajone.

A.Petrošius viliasi – bus antrame ture

Visai greta L.Girskienės komandos pasirinktos kavinės, toje pačioje gatvėje, rinkimų rezultatų laukia ir kitas Seimo narys – Audrius Petrošius. Naująjį amžių Klaipėdai žadėjęs A.Petrošius teigė esąs nusiteikęs ryžtingai.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Audriaus Petrošiaus rinkimų štabas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Audriaus Petrošiaus rinkimų štabas

„Nuotaikos puikios, tikiuosi, kad jos tokios išliks iki pabaigos“, – teigė politikas. Jis neslėpė, kad minimalus tikslas – patekti į antrąjį turą. „Kol kas indikacijos rodo, kad galima tikėtis tokio tikslo“, – kalbėjo A.Petrošius.

Paklaustas, koks būtų meras, jis juokavo: ryškus, stilingas ir telkiantis žmones. Jis teigė, kad planas – grįžti į Klaipėda. Jis ir sekmadienio vakarą, sulaukęs rezultatų iš vienos apylinkės, manė, kad jo pavardė bus antrame ture.

A.Vaitkus: „Taškus dėsime, kai bus visi skaičiai“

Arvydo Vaitkaus, kurio pavardė, VRK pradėjus skelbti rezultatus, skambėjo tarp lyderių, štabe buvo pakilios nuotaikos. Su komitetu „Ištikimi Klaipėdai“ mero posto siekęs A.Vaitkus rinkimų laukė „Viktorijos“ viešbutyje. Čia rezultatų laukė ir „Viktorijos“ viešbučio savininkas, taip pat esantis komiteto sąraše, Arūnas Tuma. Tarp belaukiančių rezultatų šmėžavo ir Vidmantas Dambrauskas, vienas turtingiausių Lietuvos politikų.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Arvydo Vaitkaus rinkimų štabas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Arvydo Vaitkaus rinkimų štabas

A.Vaitkus sekmadienio vakarą atrodė labiau pasitikintis savimi. Jau 23 val. buvo aišku, kad teks susikauti antrame ture, tačiau su kuo – nežinia.

„Niekada gyvenime nesusiformuoju nuomonės, kol nėra visų skaičių. Tačiau, akivaizdu, kad bus naujas meras,“ – kalbėjo A.Vaitkus.

Jis stebėjosi, kad dabartinis meras buvo tik penktas. Taip esą galėjo rinkėjai įvertinti V.Grubliausko poziciją neiti į rinkimus, o galop pakeistas politines pažiūras.

A.Vaitkus džiaugėsi, kad pavyko suburti tvirtą komitetą, kuriame nemažai ir mokslo žmonių.

Sekmadienio vakarą, matydamas palankius rezultatus, A.Vaitkus dalinosi ir savo planais. Tai ir aukštojo mokslo Klaipėdoje stiprinimas ir siekis, kad jaunimas grįžtų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas