Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 31

Audros padariniai: Užpalių miestelį galėjo nusiaubti ir škvalas, ir viesulas

Trečiadienio vakarą ir naktį Lietuvoje praūžusi audra pridarė daug žalos visoje Lietuvoje, ypač Ignalinoje, kur vėtra nusiaubė miesto centrą. Tačiau ypač nukentėjo Utenos rajono Užpalių miestelis, kur škvalas, o gal ir viesulas išlaužė daugybę medžių, apgriovė daug pastatų.
Nusiaubtas Užpalių miestelis
Nusiaubtas Užpalių miestelis / Mindaugo Ilčiuko/Valstybinių miškų urėdija nuotr.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba pranešė, kad trečiadienio vakarą daugelyje vietovių rytinėje šalies pusėje praslinko liūtys su perkūnija, vietomis iškrito kruša (buvo vietų kur ledėkai siekė maždaug iki 5–6 cm). Taip pat fiksuotas škvalas: Švenčionyse maksimalūs vėjo gūsiai siekė net iki 27 m/s, Šumske (Vilniaus r.) – iki 23 m/s, Utenoje – iki 20 m/s, Dūkšte (Ignalinos r.) – iki 18 m/s.

Utenos rajono savivaldybė ketvirtadienį savo paskyroje „Facebook“ paskelbė, kad naktį Lietuvoje siautėjusi audra neaplenkė ir Utenos rajono.

Savivaldybė skelbė, kad audros padariniai pradėti šalinti dar naktį, o didžioji dalis jų yra pašalinta.

Tačiau savivaldybės pranešime nieko nebuvo skelbiama apie Utenos rajono Užpalių miestelį, kurį škvalas tiesiog nusiaubė.

„Utenos dienos“ kalbintas Užpalių seniūnijos seniūnas Eugenijus Keraminas sakė, vien kapinėse nuvirto apie 100 medžių, apgadinta ir nemažai paminklų.

Miškininkas Mindaugas Ilčiukas paskelbė nuotraukas, kuriose matyti, kad škvalas nulaužė visus medžius, kurie pasitaikė jo kelyje.

Škvalas miestelį taip pat paliko be elektros, apgadino daug namų stogų. Stichija ne tik vertė medžius, plėšė stogus, bet ir apgriovė kelias sodybas.

Orų entuziastų svetainė „Facebook“ „Orai ir klimatas Lietuvoje“ spėja, kad per miestelį galėjo praslinkti ne tik škvalas, bet ir viesulas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento