Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 10 06

Aurelijus Veryga: apie apsaugos priemonių trūkumą per Seimo rinkimus nežinom

Apie tai, kad kai kurie rinkimų komisijų nariai, eisiantys pas izoliuotus asmenis, stokoja apsaugos priemonių, Sveikatos apsaugos ministerija nežino, sako ministras Aurelijus Veryga.
Aurelijus Veryga
Aurelijus Veryga / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Nežinau, iš kur ateina tokios žinios, kad masiškai trūksta apsaugos priemonių. Kol kas mums patiems asmeniškai neteko gauti tokių žinučių ar skundų, kad kam nors tų priemonių būtų pritrūkę“, – antradienį teigė A.Veryga, dalyvaudamas nuotolinėje spaudos konferencijoje.

Asmens apsaugos priemones apygardų rinkimų komisijų nariams, pasak jo, turėjo išdalyti Vyriausioji rinkimų komisija, ji priemonių esą gali gauti papildomai.

„Vyriausiajai rinkimų komisijai buvo skirtos tos priemonės, jos buvo skirtos ir apygardoms. Būtų gerai, kad nebūtų tokių apibendrintų, abstrakčių pasakymų, kad kažkur, ar visur, ar masiškai, kažko trūksta.

Būtų gerai, kad būtų įvardyta kuriai konkrečiai apygardai, kokių priemonių trūksta, kad ta informacija būtų pateikta Vyriausiajai rinkimų komisijai, kad ji apibendrinusi tuos duomenis, galėtų kreiptis į mus ir gauti priemonių papildomai. Būkim sąmoningi ir būtų gerai, kad tos panikos nebūtų“, – ragino sveikatos apsaugos ministras.

Anksčiau antradienį 15min rašė, kad chalatų ir antbačių stokoja COVID-19 židiniu tapusio Radviliškio rajono rinkimų apygardos komisija. Jos nariai gyventojus, kurie balsuos iš namų ir kurie galimai serga COVID-19, planuoja lankyti dėvėdami lietpalčius.

Raseinių-Kėdainių apygardos rinkimų komisijos pirmininkė Nijolė Juknienė pranešė, kad apsaugos priemonių pakankamai neturi ir jos vadovaujama komisija.

Iš viso apygarda turi 43 aprangos, reikalingos vykstant pas sergančiuosius koronavirusu, komplektus.

Centralizuotai yra aprūpinama, tačiau jų yra per mažai.

„Centralizuotai yra aprūpinama, tačiau jų yra per mažai: Raseinių rajonui yra per mažai, kadangi mes turime ypač sudėtingą situaciją ir mes papildomai prašėme Vyriausiosios rinkimų komisijos apie 100 komplektų, tačiau gavome tik 10. Būtent šito mūsų apygardos komisija ir pasigenda – didesnio dėmesio Raseinių rajonui iš Vyriausiosios rinkimų komisijos ir Sveikatos ministerijos“, – LRT radijui antradienį ryte komentavo N.Juknienė.

Balsavimas Seimo rinkimuose namuose vyks penktadienį ir šeštadienį.

VIDEO: Iš SAM – naujausia informacija apie koronavirusą ir jo valdymą šalyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas