Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 16

Automobilių aikštelės prie Seimo tvarkymas – pinigų švaistymas ar saugumo klausimas?

Vilniaus A.Goštauto gatvėje, šalia Seimo, nuo seno yra automobilių stovėjimo aikštelės. Neasfaltuotos, neretai duobėtos ir dulkėtos, tačiau labai populiarios. Šiuo metu aikštelės keičiasi – jos tvarkomos, jau stovi ženklai, kad tai mėlyna – brangiausia mieste – zona. Kai kurie vilniečiai tokį vietos pokytį vadina lėšų švaistymu, nes čia žadama statyti konferencijų centrą, tad kam investuojama į aikštelę? Savivaldybė turi savo paaiškinimą.

Savivaldybė perėmė neseniai

Šių metų birželio vidury Vilniaus miesto savivaldybės taryba pritarė sprendimui pasirašyti bendradarbiavimo sutartį su Seimo kanceliarija. Tokiu būdu miestui perduotas žemės sklypas prie Seimo rūmų A.Goštauto gatvėje.

Kaip tuomet teigė BNS, savivaldybė čia ketina kurti daugiafunkcę miesto erdvę su tarptautinio lygio konferencijų centru.

Apie tokį centrą sostinėje kalbama daugybę metų, tačiau ankstesnis planas tam pritaikyti apleistus Sporto rūmus žlugo po labai ilgų diskusijų, kas galėtų būti įkurta pastate, stovinčiame ant senųjų žydų kapinių.

Savivaldybės teigimu, konferencijų centrui tinkamesnė vieta būtų prie Seimo rūmų, nes tai bene vienintelis tokio dydžio laisvos valstybinės žemės sklypas centrinėje miesto dalyje, turintis gerą susisiekimą su pagrindinėmis miesto gatvėmis, šalia – svarbios valstybinės institucijos, platus viešbučių tinklas.

Birželį savivaldybė žadėjo jau artimiausiu metu atlikti tarptautinę ekonominę studiją, kuri leistų numatyti, kaip teritoriją prie Seimo geriausiai išnaudoti konferencijų centrui.

Teritorijoje yra ir paminklas žuvusiam Nepriklausomybės gynėjui kariui savanoriui Artūrui Sakalauskui, savivaldybė sutartimi įsipareigojo paminklą ir erdvę aplink jį išsaugoti bei palikti prieinama visuomenei.

Tvarko aikšteles

Pusę perimamos apie dviejų hektaro ploto teritorijos užima automobilių stovėjimo aikštelės, jos neasfaltuotos, be apšvietimo. Todėl savivaldybė nuo pat pradžių teigė, kad perėmusi sklypą aikšteles sutvarkys, įrengs korinę dangą.

Kaip tik tai pastaruoju metu aikštelėje ir vyksta – čia privežta skaldos, kitų medžiagų. Dalis aikštelės jau išlyginta ir sutvarkyta, sužymėtos automobilių stovėjimo vietos, tad statymas čia bus kur kas tvarkingesnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas