Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 16

Baltarusiai galės paprasčiau atvykti ir kurtis Lietuvoje

Nuo rugsėjo 21 dienos Lietuva laikinai supaprastins vizų išdavimo tvarką Baltarusijos piliečiams, skelbiama pranešime žiniasklaidai. Įsigalioję pakeitimai supaprastins procedūras persikeliantiems darbuotojams ir jų šeimos nariams.
Moterų protestas Baltarusijoje
Moterų protestas Baltarusijoje / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Baltarusiams bus taikomos tos pačios nacionalinių vizų išdavimo sąlygos kaip ir Australijos, Japonijos, Jungtinės Karalystės, Jungtinių Amerikos Valstijų, Kanados, Naujosios Zelandijos ir Pietų Korėjos piliečiams.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sakė, kad Lietuvos diplomatinė tarnyba yra pajėgi užtikrinti sklandų ir greitą vizų išdavimo procesą, nesudarant biurokratinių ir administracinių kliūčių.

„Mūsų tikslas spartinti procedūras, kad vizos būtų išduodamos greičiau. Taip pat Migracijos departamentas, aukštos kvalifikacijos specialistų prašymus pradės nagrinėti dar jiems neatvykus į Lietuvą. Šiuo metu svarbiausia yra užtikrinti sklandų procedūrų įgyvendinimą“, – teigė vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Baltarusijos piliečiai galės gauti nacionalinę vizą 6 mėnesių laikotarpiui, pateikdami minimalų dokumentų paketą ir savo finansinio aprūpinimo įrodymą – lėšas 3 mėnesiams arba juridinio asmens įsipareigojimą dėl tokių lėšų užtikrinimo.

Numatoma, kad ši supaprastinta vizų išdavimo tvarka galios iki 2021 metų kovo 21 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento