Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Baltijos jūroje rengiamos didelio masto gelbėjimosi laivo evakuacijos pratybos

Baltijos jūroje antradienį vyks didelio masto gelbėjimosi laivo evakuacijos pratybos.
Andrius Ufartas nuotr.
Andrius Ufartas nuotr.

Pagal pratybų „Audros šeimininkas“ scenarijų, bus imituojama Žuvusiųjų jūroje pagerbimo ceremonija, kasmet vykstanti Jūros šventės metu, pranešė Karinių jūrų pajėgų štabas. Į vainikų nuleidimo ceremonijos vietą plaukiantis ir keleivius plukdantis Karinių jūrų pajėgų gelbėjimo laivas „Šakiai“ užsidega, ir laivo vadas priima sprendimą evakuoti įgulą ir keleivius – daugiau kaip 120 asmenų. 

Tokio masto gelbėjimo operacijai bus aktyvuojamos didelės karinės ir civilinės pajėgos: Karinės oro pajėgos, Klaipėdos įgulos kariniai vienetai, pasieniečių Pakrančių apsaugos pasienio rinktinė, Klaipėdos pareigūnai ir ugniagesiai, Klaipėdos miesto savivaldybė, Uosto direkcija, Klaipėdos universiteto ligoninė, Greitosios medicinos pagalbos tarnyba, Bendrasis pagalbos centras, Lietuvos Raudonasis kryžius, Lietuvos transporto saugos administracija ir įstaiga „Klaipėdos paplūdimiai“. 

Pratybos „Audros šeimininkas 2024“ yra skirtos įsivertinti pajėgų, dalinių, institucijų, organizacijų galimybių ir veikimo ribas esant būtinumui masiškai evakuoti keleivius iš laivo, patyrusio nelaimę jūroje.

Sprogmenys ir imitaciniai šaudmenys pratybų metu nebus naudojami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas