Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 10

Baravykų labirintai: kaip elgtis miške, kad jūsų ieškoti netektų su šunimis ir sraigtasparniu

Socialiniai tikslai pastaruoju metu tiesiog sprogsta nuo nuotraukų bei vaizdo įrašų, kuriuose užfiksuotos miško gėrybės – dešimtys ir šimtai baravykų. Tokiu laimikiu viešai besidžiaugiantys patyrę grybautojai šitaip į miškus vilioja ir kitus smalsuolius, tačiau ne visiems pavyksta tų grybų rasti. Maža to, kartais tokių nepatyrusių grybautojų ir pačių tenka ieškoti policijos pareigūnams. Taigi, ką daryti paklydus?
Baravykas
Baravykas / Fotolia nuotr.

Pasipylė pranešimai apie paklydėlius

Pranešimai apie miškuose pasiklydusius asmenis vis dažnėja, o patirtis rodo, kad nuklystama dažniausiai visai netikėtai. Pastarieji keli atvejai buvo fiksuoti itin miškingose vietovėse – Kėdainių r. (Surviliškių sen. ir Dotnuvos sen.), Kauno r. (Vilkijos sen. ir Čekiškės sen.) bei Kaišiadorių r. (Kruonio sen.).

Rugpjūčio 7 d., pareigūnai įvykdė dar dvi sėkmingas paieškos ir gelbėjimo operacijas. Apie 11.30 val. buvo gautas pranešimas, jog Kauno r., Eigirgalos k., grybautojai pasiklydo miške. Atskubėjęs policijos ekipažas kartu su tarnybiniu policijos šunimi pradėjo paiešką.

Tarnybinis šuo vedė gilyn į mišką, o pareigūnai sekė iš paskos. Netrukus pareigūnai išgirdo tarnybinio šuns lojimą, o tai reiškė tik viena – rasta. Su grybų pintinėmis rasta moteris (gim. 1958 m.) ir vyras (gim. 1958 m.), kurie išvesti iš miško.

Tą pačią dieną vėlai vakare pranešta apie dar vieną pasiklydusį grybautoją Kėdainių rajone. Garbaus amžiaus vyras (gim. 1943 m.) išėjo į mišką ir pasiklydo. Apie 01.45 val. policijos pareigūnai kartu su tarnybiniu šunimi sėkmingai iš miško tankmės išvedė sveiką ir gyvą senolį.

Tad kaip elgtis einant į mišką ir jau jame paklydus? Štai keletas patarimų, kurie gali pagelbėti. Nors visų pirma reiktų neužmiršti, kad svetimame miške paklysti labai lengva.

Į mišką – su oranžinės spalvos atributais

Vienas iš patarimų: turėti oranžinės spalvos savo drabužiuose. Ši spalva dažniausiai naudojama, kuomet reikia kažką išskirti iš aplinkos, įspėti ar pabrėžti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas