Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 21

Be pastogės teismų sprendimu liksiantis daugiavaikis tėvas: „Šernai ir briedžiai Neringoje gerbiami labiau nei žmonės“

„Manęs visi klausinėja, ką darysime, kur gyvensime. Ką aš galiu pasakyti? Siūlau kiekvienam pabandyti bent įsivaizduoti mūsų situaciją“, – teigė Juodkrantėje gyvenantis trijų vaikų tėvas Juozas Skučas, jo namas, teismo sprendimu, turi būti nugriautas, mat pripažintas kaip nelegalus statinys.
Pirmiausia pradėta griauti žuvies restoraną ant marių kranto.
Pirmiausia pradėta griauti žuvies restoraną ant marių kranto. / 15min.lt nuotr.

Verslininkas 2005-aisiais įsigijo namą Juodkrantėje. Čia tikėjosi rasti puikiausias sąlygas gyventi, vaikus auginti. Tačiau viskas apsivertė aukštyn kojomis: namas, už kurį vyras už gautą paskolą mokėjo 1,85 mln. Lt, pripažintas kaip nelegaliai suręstas objektas, pats jis – jau  bankrutavęs asmuo, kur reikės glaustis – neaišku. 

Ši situacija liečia ne mane vieną – tai liečia visus lietuvius. Kaip mes nusigyvenome? Kuo pavirto mūsų valstybė? Retoriškai klausė vyras.

„Ši situacija liečia ne mane vieną – tai liečia visus lietuvius. Kaip mes nusigyvenome? Kuo pavirto mūsų valstybė?“ – retoriškai klausė vyras. 

2010-aisiais teismas pripažino statybas neteisėtomis, nors leidimai statyboms buvo gauti, projektas buvo suderintas, statiniai vėliau pripažinti tinkami naudoti. Teismas įpareigojo pastatus nugriauti. 

Iš viso įpareigota nugriauti šešis, kaip pripažinta, nelegaliai pastatytus namus Kuršių nerijoje. Vienas jų – restoranas ant marių kranto jau griaunamas pačių šeimininkų iniciatyva. Jie ketina kovoti dėl kompensacijų už patirtas išlaidas vien dėl to, kad suklydo valdininkai. 

Skaičiuojama, kad visų pastatų nugriovimas ir kompensavimas jų šeimininkams gali atsieiti apie 10 mln. Lt.

Prieš metus Latvijoje J.Skučas bankrutavo kaip fizinis asmuo. Taip jam patarė ir banko, iš kurio jis ėmė paskolą būstui, darbuotojai.

„Seniai neberandu teisingumo – mes mokame mokesčius, o iš mūsų tyčiojasi. Gal kam nors į kišenę neįdėjau? Požiūriai keičiasi vos tik pasikeičia valdžia. Kokią strategiją turi mūsų valstybė? Keleriems metams?“ – klausimus bėrė pašnekovas. 

Beveik aštuonerius metus gyvendamas Kuršių nerijoje jis džiaugėsi radęs puikias sąlygas vaikams auginti, tačiau pastebėjo, kad ribojimai žmonėms darosi nebepakeliami. Esą šernai, tuo labiau briedžiai, turi daugiau teisių, nei vietos gyventojai. 

„Žmonės apdėti ribojimais, tačiau niekas netvarko dar sovietmečiu palikto mėšlo – kiek apgriuvusių pastatų, kiek neaiškių betono objektų paplūdimiuose“, – vardijo jis. 

Ką darys, kai ir prie jo namų ims sukiotis buldozeriai J.Skučas teigė nežinantis. „Mes neturime kur gyventi. Jau aštuonerius metus situacija tęsiasi, kaip ji baigsis jau ir prognozuoti negaliu“, – apgailestavo pašnekovas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito