Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 08 24

Be žinios dingo po Mongoliją ir Rusiją autostopu keliavęs Karolis Kergė – rasta jo kuprinė užminė mįslę

Be žinios dingo po Mongoliją ir Rusiją keliavęs autostopininkas Karolis Kergė – šeima ir draugai nieko apie jauną vaikiną negirdėjo daugiau kaip dvi savaites. Artimiesiems pavyko sužinoti, kad Altajuje rastas jo pasas ir kuprinė, tačiau daugiau apie jaunuolį – jokių žinių.
Karolis Kergė
Karolis Kergė / Facebook.com
Temos: 2 Rusija Mongolija

„Štai dvidešimties dienų kelionė Mongolijoje eina į pabaigą. Pirmoje nuotraukoje turbūt paskutinė nakvynės vieta Mongolijoje. Šiandien bandysiu pasiekti Rusijos Altajaus kalnus, liko apie 80 km ir sienos formalumai (...)“, – tai yra paskutinė žinutė, kurią rugpjūčio 4 dieną „Facebook“ paliko K.Kergė.

Kaip ketvirtadienį 15min sakė jo draugas Jonas Kaminskas, keliautojo giminės į institucijas dėl jo dingimo kreipėsi prieš savaitę, o bendradarbiaujant su Užsienio reikalų ministerija (URM) buvo gauta informacija, kad K.Kergė kirto Mongolijos sieną.

„Deja, iš Rusijos ambasados jokios informacijos apie Karolį nebuvo gauta. Susisiekėme su Altajaus respublika, jų duomenimis, toks asmuo Rusijos sienos nekirto. Ilgą laiką dvejojome, ar jis išvis pateko į Rusiją. Svarstėme, kad gal dėl kokių nors priežasčių galėjo būti sulaikytas ties pasienio ruožu. Tačiau vėliau atsirado įrodymų, kad Karolis visgi pateko į Rusiją“, – pasakojo dingusiojo draugas.

Jo teigimu, trečiadienio vakarą prisijungus prie „Google“ paskyros, tapo aišku, kad dar rugpjūčio 4 dieną vaikinas jau buvo Rusijoje.

„Rugpjūčio 5 d. 12:40 Karolio telefonu buvo ieškota informacijos apie „Sūduvos“ futbolo klubą. Paskutinis gautas signalas „Google“ paskyroje buvo rugpjūčio 5 d. 16:30 netoli Onguday miestelio, Altajaus respublikoje“, – teigė jis.

Facebook.com/Karolis Kergė
Facebook.com/Karolis Kergė

Artimieji paprašė pagalbos rusakalbiams skirtame socialiniame tinkle „Vkontakte“ ir jiems pavyko rasti žmogų, kuris atskleidė, kad prieš savaitę Altajuje rastas pasas ir kuprinė.

„Po kurio laiko susisiekus su vietiniu Rusijos policijos štabu paaiškėjo, kad pasas ir kuprinė priklauso Karoliui. Neoficialiais duomenimis, kuprinę rado žvejai, netoli upės šalia Malyj Jaloman kaimelio. Rastuose daiktuose trūksta telefono, piniginės, miegmaišio ir palapinės. Socialiniuose tinkluose atsiliepė žmonės kurie matė į Karolį panašų vaikiną rugpjūčio 7–9 dienomis netoli Kucherla ežero“, – pasakojo jis.

Anot J.Kaminsko, K.Kergė yra patyręs autostopininkas – keliaudavo dėl savęs, niekam plačiai nesiskelbdavo.

Draugo teigimu, K.Kergė savarankiškas ir mėgsta pabūti vienas, tačiau nepaisant to jis artimiesiems kas kelias dienas pranešdavo, kur yra ir kaip jam sekasi.

„Jau dvi su puse savaitės praėjo, tad jam tai tikrai nebūdinga“, – pabrėžė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas