Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 08

Bendrovės „Grigeo Klaipėda“ turtas lieka areštuotas

Bendrovės „Grigeo Klaipėda“ turtas bus areštuotas dar 40 dienų. Apeliacinis teismas sutrumpino terminą nuo trijų mėnesių, tačiau nepanaikino arešto, kaip prašė apeliantai.
„Grigeo Klaipėda“ įmonė Klaipėdoje
„Grigeo Klaipėda“ įmonė Klaipėdoje / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas pirmadienį nusprendė, kad bendrovės „Grigeo Klaipėda“ turtas lieka areštuotas 40 dienų.

Taip pat skaitykite: „Leiskit per šoną“: G.Pangonis kaltinamas, kad tiesiogiai davė nurodymą leisti nevalytas nuotekas į Kuršių marias

Žemesnės instancijos teismas buvo priėmęs nutartį areštuoti turtą 3 mėnesiams. Tačiau nutartis buvo apskųsta Lietuvos apeliaciniam teismui. Šis antradienį priėmė neskundžiamą nutartį, numatančią areštą taikyti 40 dienų.

Bendrovės teisininkai savo skundą grindė tuo, kad Klaipėdos apygardos teismas dėl teisėjos giminystės ryšių galėjo būti nešališkas priimant nutartį. Nesuteikus galimybės pasisakyti įmonės atstovams buvo padarytas ir procesinis pažeidimas.

Šiaulių apygardos teisme atsidūrė baudžiamoji byla, kurioje, be kitų asmenų, AB „Grigeo Klaipėda“ kaltinama padariusi nusikalstamas veikas, numatytas Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau – BK) 20 straipsnio 2 dalyje, 270 straipsnio 2 dalyje, 300 straipsnio 3 dalyje, 228 straipsnio 2 dalyje, t. y. kaltinama tuo, kad sistemingai pažeidinėjo teisės aktų nustatytas aplinkos apsaugos taisykles dėl ko buvo padaryta didelė žala gamtai, klastojo dokumentus ir jais disponavo dėl ko buvo padaryta didelė žala, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi siekdama turtinės ir kitokios asmeninės naudos.

Tarp keturiolikos kaltinamųjų yra ir bendrovės „Grigeo“ prezidentas Gintautas Pangonis, ir dabartinis „Grigeo Klaipėda“ generalinis direktorius Tomas Eikinas, ir kiti atsakingi įmonės darbuotojai.

Aplinkos apsaugos departamentas pateikė patikslintą civilinį ieškinį dėl 48 257 676,57 Eur aplinkai padarytos žalos atlyginimo.

Baudžiamosios bylos data dar nepaskirta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas