Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 06 09

Birštono miesto šventėje netikėtas reginys – oro balionas nusileido ant vandens

Šeštadienį Birštono miesto šventėje į dangų kilo oro balionai. Vieno jų keleiviams teko sušlapti. Kaip rodo 15min skaitytojo atsiųstas vaizdo įrašas, oro balionas nusileido Nemune ant vandens. Oreivių klubo vadovas sako, kad tai specialus manevras, suteikiantis emocijų keleiviams.
Oro balionas nusileido ant vandens
Oro balionas nusileido ant vandens

„Oro balionas, kildamas nuo Nemuno kranto, daugybės žmonių akivaizdoje nusileido į vandenį, visi keleiviai turėjo būti šlapi. Praėjus kažkuriam laikui pilotui pavyko iškelti balioną į orą“, – rašė vaizdo įrašą atsiuntęs skaitytojas.

Šį reginį nuo Nemuno kranto stebėjo nemažai žmonių. Galiausiai balionas pakilo į orą ir nuskrido, žmonės tai palydėjo plojimais.

VIDEO: Birštono miesto šventėje oro balionas nusileido ant vandens

Oreivių klubo „Audenis“ vadovas Žydrūnas Kazlauskas 15min paaiškino, kad taip buvo pasielgta specialiai, o tokia praktika yra gana dažnai taikoma pilotų.

„Jeigu tai vyksta ant ežero paviršiaus, tai tas prisilietimas yra labai lengvas ir plastiškas, bet jeigu, pavyzdžiui, upėje, kuri turi tėkmę, gali būti, kad pėda giliau panirsta. Bet tai žmonėms tik papildomos emocijos“, – pasakojo Ž.Kazlauskas.

Pašnekovas sako, kad oro balionas yra unikali oro transporto priemonė, kuri gali liesti ir medžių šakas, ir vandenį.

„Tai faktiškai vienintelė oro transporto priemonė, su kuria tu gali liesti medžių šakas, liesti vandenį, joks lėktuvas ar sklandytuvas negali to daryti. Pilotai tai praktikuoja. Vakarykščiu atveju, kadangi upės srovė tekėjo į vieną, o vėjas pūtė į kitą pusę, dėl to ten buvo per pėdą panirta. Žmonės kojas sušlapo, bet tikrai dėl to jie nenusiminė“, – nusijuokė oreivių klubo vadovas.

Savaitgalį Birštone vyko tradicinė kurorto šventė. Renginio programoje skelbta, kad šventėje vyko Lietuvos karšto oro balionų čempionatas „Birštono taurė 2019“. Čempionate tikėtasi sulaukti 35 oro balionų.

Kaip skelbė organizatoriai, karšto oro balionai į dangų kilo nuo ketvirtadienio vakaro iki sekmadienio ryto, po du kartus per dieną – anksti ryte ir vakare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas