Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 12 18

Biržuose NATO kariai prisistatys gyventojams

Lietuvoje tarnaujantys NATO sąjungininkų kariai trečiadienį kviečia Biržų bendruomenę susipažinti.
JAV kariai Lietuvoje
JAV kariai Lietuvoje / Alfredo Pliadžio nuotr.
Temos: 3 NATO Biržai Kariai

Biržuose vyks susitikimai ir diskusijos su vietos gyventojais, moksleiviais, bus demonstruojama karinė technika ir ginkluotė, taip pat Biržų savivaldybė svečiams organizuos kultūrinę programą, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Renginyje dalyvaus NATO pajėgų integravimo vieneto, NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės, JAV, Karaliaus Mindaugo husarų bataliono, Krašto apsaugos savanorių pajėgų 5-osios rinktinės kariai, Krašto apsaugos ministerijos atstovai ir Lietuvos šaulių sąjungos nariai.

Jeigu oro sąlygos bus palankios, Biržų gyventojus naikintuvų skrydžiu pasveikins NATO oro policijos misiją vykdantys Belgijos ir Danijos kariai.

Šis renginys užbaigs visus metus vykusį renginių ciklą „NATO diena regione“, kai NATO kariai vyko į svečius prisistatyti, susipažinti ir pabendrauti su gyventojais Varėnoje, Merkinėje, Rokiškyje, Anykščiuose, Kėdainiuose.

Anot KAM pranešimo, šiuo renginių ciklu Lietuvoje tarnaujantys NATO sąjungininkai siekia betarpiškai susipažinti su Lietuvos gyventojais regionuose, papasakoti apie savo misiją ir veiklą Lietuvoje, priminti, kas yra NATO, kokie jos tikslai ir kokia yra narystės NATO svarba Lietuvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus