Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 11 04

Bus linksma: Ritą Miliūtę atleisti norėjusi Loreta Graužinienė sutiko dalyvauti žurnalistės laidoje

Pirmadienio vakarą Darbo partijos lyderės, Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės laukia išbandymas – ji dalyvaus LRT televizijos laidoje „Teisė žinoti“. Po to, kai prieš mėnesį apsilankė aštrialiežuvės žurnalistės Ritos Miliūtės vedamoje laidoje, įsižeidusi L.Graužinienė pareiškė, kad šiai žurnalistei – ne vieta nacionaliniame transliuotojuje.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.

Tačiau nors ir pyko, L.Graužinienė ir vėl sutiko atsakyti į R.Miliūtės klausimus.

Praėjusią savaitę pas Seimo pirmininkę lankėsi LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius, tačiau iškart po susitikimo buvo pareikšta, esą kalbėtasi ne apie R.Miliūtę, o apie „Euroviziją“.

A.Siaurusevičius pas L.Graužinienę apsilankė po to, kai ši išreiškė pasipiktinimą, kad  R.Miliūtė ją esą nemandagiai speitė į kampą, mėgindama iškvosti politikę, ar ji pritaria Viktoro Uspaskicho nuomonei apie teismus ir teisėjus, kuriuos buvęs dvasinis „darbiečių“ lyderis vadino nusikaltėliais.

L.Graužinienė iš pradžių pageidavo A.Siaurusevičiaus vizito Seimo valdybos posėdyje, bet vėliau Seimo vadovė televizijos vadovą priėmė asmeniškai.

Susitikime, pasak A.Siaurusevičiaus, L.Graužinienė labiau domėjosi „Eurovizija“, o ne žurnalistės R.Miliūtės veikla.

„Jokių pavardžių nebuvo ir laidų mes tikrai nenagrinėjome. R.Miliūtė, žinoma, lieka, nes ji turi galiojančią darbo sutartį. Dar nebuvo atvejo, kad koks Seimo pirmininkas atleistų LRT darbuotoją. Tą galėčiau padaryti aš, bet šiuo metu to planuose nėra. Pakalbėjome, kad vėl važiuosime į „Euroviziją“, – klausiamas, ar buvo prašoma atleisti R.Miliūtę ir ar buvo aptariamos LRT politinės laidos, kalbėjo A.Siaurusevičius.

Be to, su Seimo pirmininke A.Siaurusevičius aptarė visuomeninio transliuotojo finansavimą kitiems metams. Planuojama, kad kitų metų LRT biudžetas sieks 50, 7 mln. litų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas