Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 05 03

Bus rengiamas kovos su propaganda planas

Seimo Kultūros ir Švietimo ir mokslo komitetų posėdyje nuspręsta Kultūros ir Švietimo ir mokslo ministerijų pareikalauti iki birželio pabaigos pristatyti konkretų kovos su propaganda veiksmų planą. Pasak Kultūros komiteto pirmininko Ramūno Karbauskio, dabar Vyriausybės programoje ir programos įgyvendinimo priemonių plane yra numatyti kai kurie darbai, tačiau to nepakanka.
Koalicija aptarė aukštojo mokslo reformą
Eugenijus Jovaiša ir Ramūnas Karbauskis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pasak R.Karbauskio, dabar politikams sunku suprasti, kurios Vyriausybės programos dalys susijusios su kova prieš propagandą, todėl būtų gerai turėti atskirą veiksmų planą.

Komiteto nariai išklausė Rytų Europos studijų centro pateiktas rekomendacijas, kuriose siūloma sudaryti valstybės Informacinės politikos tarybą, papildyti Visuomenės informavimo įstatymą taip pat sukurti integralios Lietuvos programą ir mažinti socialinę ir kultūrinę visuomenės atskirtį, skirti dėmesį tautinėms bendrijoms, sumažinti PVM leidybai.

Dabar Pietryčių Lietuvoje gyvenantys vaikai nurodo penkis kartus buvę Baltarusijoje apsipirkti, bet niekada nebuvę Kauno Lietuvoje, kaip dar kartais pavadinama, nurodė centro ekspertas Vytautas Keršanskas.

Kultūros ministrės patarėjas Linas Kontrimas nurodė, kad koordinacinis centras yra kuriamas jau dabar.

Nors Vyriausybės programos įgyvendinimo priemonių plane Visuomenės informacinio atsparumo koordinavimo ir kompetencijų centro įkūrimas numatytas tik kitų metų pabaigoje, pasak L.Kontrimo, jis pradėtas kurti jau dabar.

„Paaiškėjo, kad nėra ko laukti. Mes jau kuriame modelį, kaip integruoti visų darbą. Su šita veikla mes pradedame aktyviai darbuotis. (…) Jei sulauksime palaikymo iš Seimo, tai šis procesas gali ne tik įgauti pagreitį, jis gali pradėti šuoliuoti. Kai yra valia ir bendravimas, galime daug padaryti“, – sakė jis.

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė pridūrė taip pat nesnaudžianti.

Anot jos, ministerija yra numačiusi plėsti medijų raštingumo ugdymo programą mokyklose.

„Yra numatyta nemaža parama. Tai jau daroma keletą metų remiant Šiaurės šalių tarybai, yra planas išplėsti programą dar keliais šimtais mokyklų“, – nurodė ministrė.

Šiose pamokose, pasak ministrės, moksleiviai mokomi atskirti faktus, suvokti, kaip kuriama žiniasklaida, saugiai elgtis internete.

Seimo nariai domėjosi ir galimybėmis sudaryti vaikams galimybes lankytis Lietuvos muziejuose, žiūrėti patriotinius filmus, skaityti knygas. Pasak jų, integralios Lietuvos programa galėtų būti kuriama ir kaip Lietuvos šimtmečio minėjimo programos dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas