Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
06 21

„Toks išlaikytas, merginoms patikdavo“: bendražygiai ir buvę vadai – apie naują kariuomenės vadą

Seimas šią savaitę pritarė buvusio sausumos pajėgų vado Raimundo Vaikšnoro paskyrimui į vienas atsakingiausių pareigų šiuo sudėtingu geopolitiniu laikotarpiu – kariuomenės vado. 15min aiškinosi, koks kaip žmogus ir kaip karys profesionalas yra naujasis kariuomenės vadas, pareigas pradėsiantis eiti liepos pabaigoje. Jo bičiuliai ir kolegos negailėjo komplimentų, o vienas jų atskleidė, kad dar prieš 30 metų puse lūpų buvo kalbama, jog R.Vaikšnoras vieną dieną taps kariuomenės vadu.

„Esu gimęs ir užaugęs Druskininkuose“, – per savo prisistatymą Seime birželio 11 dieną sakė R.Vaikšnoras.

„Jis nepamirš, kas buvo“

Būtent jo dzūkišką paprastumą, žmogiškumą išskyrė ir buvęs bendražygis, vienas žymiausių šalies karininkų Česlovas Jezerskas.

„Labai profesionalus kariškis, manau, kad jis tęs tradicijas, kurios yra kariuomenėje, tai labai daug reiškia. Sakoma, jog blogas tas karys, kuris nesvajoja tapti generolu, bet dar blogesnis generolas, kuris pamiršo, kad buvo karys“, – 15min sakė šiuo metu Druskininkų savivaldybės taryboje dirbantis atsargos generolas.

„Tai man atrodo, kad jis nepamirš, kas buvo (...) Man jis palikęs gerą įspūdį nuo tų senų laikų“, – pridūrė jis.

KAM archyvo/Tado Dambrausko nuotr./Česlovas Jezerskas (viduryje)
KAM archyvo/Tado Dambrausko nuotr./Česlovas Jezerskas (viduryje)

Jis su R.Vaikšnoru susidūrė 1991-aisiais, kai šis, dar būdamas 21-erių, prisijungė prie tuometinio Krašto apsaugos departamento Mokomojo junginio.

„Kaip karys, jis buvo labai profesionalus. Jis tada nuo eilinio iki vado praėjo visus karinius laiptelius – šaunuolis. Jis nuostabus ir kaip žmogus, ir kaip karys“, – pasakojo tuo metu Mokomajam junginiui vadovavęs Č.Jezerskas.

Jis tikino, kad gerais žodžiais jį minėjo ir pirmieji tiesioginiai jo vadai, vienas jų – ir dabar kariuomenėje vis dar tarnaujantis Pranas Kasteckas.

„Kalbėjom, kad jis būtų tinkamas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi