Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Buvę Klaipėdos medicinos įstaigų vadovai išgirdo: „Kalti“

Klaipėdos apygardos teismo apkaltinamuoju nuosprendžiu pripažinta, kad vieno Klaipėdoje veikiančio sveikatos centro vadovė Rasa Dagienė ir buvęs vadovas Viljeras Reigas apgaulingai tvarkė įmonės apskaitą bei pasisavino įmonės turtą. Teismas taip pat pripažino, kad Rasa Dagienė vadovavo uždarajai akcinei bendrovei „Klaipėdos hospisas“, kurią naudojo neteisėtai veiklai nuslėpti.
Klaipėdos hospisas
Klaipėdos hospisas / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Kaip informuoja Klaipėdos apygardos prokuratūra, Bylos duomenimis, V.Reigas ir R.Dagienė, veikdami išvien ir siekdami nuslėpti tikrąsias „Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centro“ pajamas bei 17-ai asmenų suteiktas paslaugas, nuo 2019 m. birželio iki 2020 m. balandžio apgaulingai tvarkė centro buhalterinę apskaitą.

Pasisavino 36 tūkst. eurų

Teismas pripažino įrodyta, kad minėtojo centro buhalterijoje nebuvo užregistruota daugiau nei 40 tūkst. eurų, gautų už keliolikai centro pacientų suteiktas sveikatos ir priežiūros paslaugas. Šiai nusikalstamai veikai nuslėpti vadovai išrašė fiktyvias sąskaitas faktūras, pagal kurias „Klaipėdos hospisui“ nuo 2019 m. birželio iki 2019 m. gruodžio tariamai suteikė asmens sveikatos ir priežiūros paslaugų už daugiau nei 36 tūkst. eurų.

Nustatyta, kad R.Dagienė, norėdama nuslėpti apgaulingai tvarkomą buhalterinę apskaitą, panaudojo kitą savo vadovaujamą bendrovę „Klaipėdos hospisas“.

Šios bendrovės vardu ji su dalimi „Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centro“ pacientų sudarė sutartis, neva šiems buvo suteiktos „Klaipėdos hospiso“ paslaugos. Pagal šias sutartis, viešosios įstaigos pacientai sumokėjo „Klaipėdos hospisui“ daugiau nei 40 tūkst. eurų, nors realiai jiems paslaugas teikė „Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centras“. Tokiu būdu gautos piniginės lėšos, priklausančios viešajai įstaigai, buvo užregistruotos „Klaipėdos hospiso“ buhalterinėje apskaitoje.

Turės mokėti baudą

Teismas konstatavo, kad nuteistieji pasisavino „Klaipėdos hospiso“ sąskaitoje buvusias lėšas – apie 30 tūkst. eurų. Šias pasisavintas lėšas kaltinamieji grąžino įmonei dar ikiteisminio tyrimo metu.

Klaipėdos apygardos teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, priimtu ir įsiteisėjusiu apkaltinamuoju nuosprendžiu V.Reigą pripažino kaltu dėl jam inkriminuotų nusikaltimų veikų ir paskyrė 20 tūkst. eurų baudą.

Šiuo teismo sprendimu, R.Dagienė atleista nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, nustatant vienerių metų laidavimo terminą.

Jai taip pat paskirta sumokėti 3 tūkst. eurų dydžio įmoką į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas