Sportas gyvai

Buvęs Kauno rajono savivaldybės vadovas siunčiamas už grotų

Klaipėdos apygardos teismas kaip pirmoji instancija išnagrinėjo baudžiamąją bylą dėl papirkimo, kyšininkavimo, svetimo turto iššvaistymo ir kitų nusikaltimų. Byloje kaltinimai buvo pareikšti 8 fiziniams asmenims, tarp jų ir buvusiam Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriui Ričardui Pudževeliui, ir vienam juridiniam asmeniui, kurio turtas buvo iššvaistytas darant korupcinio pobūdžio nusikaltimus.
Ričardas Pudževelis
Ričardas Pudževelis / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

R.Pudževelis buvo kaltinamas tuo, kad būdamas Savivaldybės administracijos (toliau – ir Savivaldybė) direktorius, siekdamas turtinės naudos sau ir sutuoktinei, taip pat kaltinamajai byloje, pasinaudodamas užimamomis aukštomis valstybės tarnautojo pareigomis ir dėl to turima įtaka, organizavo tris sunkias nusikalstamas veikas – 45 tūkst. Eur vertės kyšio priėmimą ir svetimo, UAB „Roalsa“ priklausančio turto iššvaistymą ir iš šių nusikalstamų veikų planuojamo įgyti turto legalizavimą, t. y. minima bendrovė neatlygintinai teikė statybines medžiagas ir atliko darbus, dėl to R.Pudževelis su sutuoktine įgijo prabangų nekilnojamąjį turtą – gyvenamąjį namą.

Apygardos teismas pripažino R.Pudževelį kaltu dėl visų jam inkriminuotų nusikalstamų veikų ir skyrė galutinę subendrintą realią 4 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Skiriant bausmę atsižvelgta į tai, kad nusikaltimus asmuo padarė pasinaudodamas savo tarnybine padėtimi – užimamomis aukštomis pareigomis, jo nusikalstami veiksmai neabejotinai padarė žalos valstybei, diskreditavo valstybės tarnybą, taip pat atsižvelgta į savanaudiškus motyvus, į tai, kad dalį nusikaltimų padarė būdamas jų organizatorius, taip pat į tai, kad nebuvo jo atsakomybę lengvinančių aplinkybių.

Byloje kaltais dėl mažesnės vertės kyšio davimo ir kitų nusikaltimų pripažinti dar penki fiziniai asmenys, jiems paskirtos piniginės baudos, o juridiniam asmeniui paskirta likvidavimo bausmė. Byla Klaipėdos apygardos teismui buvo perduota nagrinėti iš Kauno apygardos teismo, bylos medžiagą sudaro daugiau kaip 120 tomų, nuosprendis ilgesnis nei 200 lapų.

Apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius