Sportas gyvai
02 06 /02 08 17:02

Korupcijos labirintas: buvęs aukštas valdininkas kaltinamas neteisėtai įgijęs per 296 tūkst. eurų

Buvęs Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto (NMVRVI) direktorius Gediminas Pridotkas nusikalstamu būdu galėjo įgyti daugiau kaip 296 tūkst. eurų, korupcijos byla perduota teismui.
Gediminas Pridotkas
Gediminas Pridotkas / Siena.lt iliustracija

Sudėtinga schema

Kaip skelbia kartu su Europos prokuratūra tyrimą atlikusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), G.Pridotkas kaltinamas stambaus masto kyšininkavimu, pinigų plovimu, neteisėtu praturtėjimu.

Teisėsaugos duomenimis, jis, panaudodamas savo paties ir sutuoktinės įsteigtą juridinį asmenį, taip pat kitas 15 susijusių įmonių, iš fizinių asmenų priėmė kyšių už palankumą ateityje instituto vykdomuose viešuosiuose pirkimuose, finansuojamuose Europos Sąjungos lėšomis, legalizavo nusikalstamu būdu įgytas lėšas bei neteisėtai praturtėjo.

„Bendrai tyrimo metu surinkti duomenys leido suformuluoti kaltinimą ir šiandien perduoti Vilniaus apygardos teismui baudžiamąją bylą kaltinamuoju aktu“, – antradienį per spaudos konferenciją sakė Europos deleguotasis prokuroras Vytautas Kukaitis.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Vytautas Kukaitis
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Vytautas Kukaitis

Anot jo, per pusantrų metų trukusį ikiteisminį tyrimą atlikti keli šimtai finansinio ir ūkinio pobūdžio operacijų. Iš viso šioje byloje baudžiamojon atsakomybei patraukiami 23 asmenys.

STT Centrinės tyrimų valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriaus vadovas Egidijus Kulikauskas teigė, kad iš viso tirtos 57 nusikalstamos veikos, atlikta per 40 kratų, sulaikyta 18 asmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius