Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 03

Buvęs Raseinių meras ir kandidatas į Seimą A.Bautronis aiškinasi dėl avarijos ir blaivumo tikrinimo

Buvęs Raseinių rajono meras ir kandidatas į Seimo narius Andrius Bautronis socialinėje erdvėje viešai pasiaiškino dėl prieš savaitę įvykusios avarijos bei to, dėl į ligoninę pasitikrinti blaivumo nuvyko tik praėjus 12 valandų po eismo įvykio.
Andrius Bautronis
Andrius Bautronis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Keliamos abejonės

Portalas „Raseinių naujienos“ skelbia, kad praėjusio pirmadienio rytą apie 11 val. įvykęs incidentas sukėlė nemažai diskusijų ir versijų, teigiama, kad buvęs meras dėl įvykio nekvietė policijos ir svarstoma, galbūt dėl to, jo nenorėjo, kad būtų patikrintas jo blaivumas.

Portalas praneša, kad A.Bautronis „pasirinko dažnam piliečiui net nežinoma kelią, susisiekė su AB „Kelių priežiūros“ atstovu Raseinių rajone Egidijumi Striūga ir užpildė įvykio deklaraciją“.

Portalas teigia, kad automobilis autoįvykio metu stipriai apgadintas, A.Bautronio padaryta žala valstybei dar skaičiuojama.

A.Bautronis tikina prabilęs, nes neapsikentė šmeižto

Pirmadienį A.Bautronis savo paskyroje „Facebook“ stebėjosi, kad prieš savaitę jo “padarytas autoįvykis vis dar linksniuojamas žiniasklaidoje ir soc. erdvėje“.

„Tikrai nebūčiau rašęs šio posto, bet įvykio interpretacijos ir kuriamos istorijos jau tapo nevaldomos. Nesinori įrodinėti, kad esi ne dramblys, bet laikas padėti tam tašką. Istorija labai paprasta, todėl kalbėsiu tik faktais.

Tą pirmadienį 15 val. turėjau komiteto posėdį Raseinių r. savivaldybėje. Prieš tai per pietus dar laukė susitikimas, todėl prieš 12 val. dienos išvykau į Raseinius. Taip jau nutiko, kad važiuojant per Mūkės tvarkomą tiltelį, dešiniu ratu kliudžiau kelio atitvarą.

Iškviečiau techninės pagalbos automobilį. Akivaizdu, kad aš nei kur bėgau, nei ką. Tiesiog laukiau.

Tiesiog kelio nelygumas, mašiną šiek tiek sumėtė ir įvyko eismo įvykis. Jo metu nenukentėjo nei žmonės nei kiti automobiliai. Tik mano asmeninis automobilis ir kelio atitvaras. Žinodamas tvarką, kad esant tokioms aplinkybėms policijos kviesti nebūtina, informavau kelių priežiūrą ir draudimą apie eismo įvykį. Iškviečiau techninės pagalbos automobilį. Akivaizdu, kad aš nei kur bėgau, nei ką. Tiesiog laukiau. Autoįvykio vietoje su atvykusiu kelių priežiūros Raseinių skyriaus atstovu užpildėme deklaraciją. Tuomet buvo išvežtas automobilis.

Kaip ir planavau 15 val. dalyvavau komiteto posėdyje, po jo bendravau su savivaldybės darbuotojais“, – rašo jis.

Kodėl vėlų vakarą važiavo į ligoninę tikrintis blaivumo?

Tačiau, pasak A.Bautronio, vakarop viešojoje erdvėje prasidėjo diskusijos.

„Niekam nebuvo įdomi informacija ar nesusižeidžiau, tačiau buvo pradėti skleisti gandai, kad buvau girtas vėliau, kad gal maigiau telefoną ir todėl įvyko avarija. Niekada nedalyvavau jokiose sąmokslo teorijose todėl ir šį kartą nutariau užkirsti kelią bet kokioms interpretacijoms.

Padėjau žmonai užmigdyti vaikus ir neapsikentęs šio šmeižto apie 24 val. nakties nuvykau į Raseinių ligoninės skubios pagalbos skyrių, kad manu būtų nustatytas blaivumas.

Padėjau žmonai užmigdyti vaikus ir neapsikentęs šio šmeižto apie 24 val. nakties nuvykau į Raseinių ligoninės skubios pagalbos skyrių, kad man būtų nustatytas blaivumas. Sakysite, kodėl nuvykau tik praėjus 12 val. nuo eismo įvykio? Tikrai ne dėl to, kad turėčiau ką slėpti, bet pirmą kartą gyvenimą susidūriau su situacija, kai turiu gintis nuo tokių absurdiškų kaltinimų. Pamoka man ateičiai, kad nesvarbu kokia situacija, kviesti policiją ir prašyti nustatyti blaivumą“, – rašo A.Bautronis.

A.Bautronis kandidatuoja pirmalaikiuose Seimo nario rinkimuose Raseinių-Kėdainių apygardoje. Dėl mandato ketina kovoti dar 7 politikai.

Galutinis registruotų kandidatų sąrašas Vyriausiosios rinkimų komisijos interneto svetainėje bus paskelbtas iki rugpjūčio 4 dienos.

Nauji Seimo nario rinkimai Raseinių-Kėdainių apygardoje rugsėjo 3 dieną rengiami po to, kai čia išrinktas Arvydas Nekrošius atsisakė parlamentaro mandato, kad galėtų eiti mero pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas