Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 06 /2020 04 07

Vaistinėse – šimtai tūkstančių medicininių kaukių, prekiaus ir „Maxima“ bei „Iki“

Vaistinių tinklas „Camelia“ antradienį visose vaistinėse pradės prekiauti 200 tūkst. medicininių kaukių. Tinklas „Eurovaistinė“ šią savaitę pardavinės 720 tūkst. kaukių, įmonė dar laukia daugiau nei pusės milijono siuntos. „Benu vaistinė“ kaukėmis prekiaus nuo antradienio. Kaukių bus galima nusipirkti ir parduotuvėse – jomis prekiaus „Maxima“ ir „Iki“.
Veido kaukė
Veido kaukė / Arno Strumilos / 15min nuotr.

„Camelia“ valdančios bendrovės „Nemuno vaistinė“ vadovės Aušros Budrikienės teigimu, kaukės bus parduodamos už savikainą.

„Viliamės, kad nauja medicininių kaukių siunta ne tik padės bent kuriam laikui patenkinti išaugusią paklausą, bet sumažės ir piktnaudžiavimo rinkoje atvejų, kai tokios apsaugos priemonės parduodamos keliskart brangiau nei jos įprastai kainuoja“, – pranešime sakė A.Budrikienė.

Pasak jos, tinklas kasdien gauna ir apie 10 tūkst. daugkartinių medžiaginių kaukių.

„Eurovaistinė“ pirmadienį sulaukė 720 tūkst. kaukių siuntos, jas išsiųs į 250 vaistinių ir prekiaus nuo antradienio arba trečiadienio.

„Medicinines kaukes vaistinėse gyventojai galės įsigyti vienetais. Kaip ir yra nurodęs sveikatos apsaugos ministras, vienas asmuo galės įsigyti 50 vienetų. Tikimės, kad tai leis gyventojams jaustis saugiai, bet ir toliau laikytis karantino“, – BNS sakė „Eurovaistinės“ valdybos pirmininkė Ingrida Damulienė.

„Eurovaistinė“ praėjusį penktadienį gavo apie 100 tūkst. vienkartinių kaukių. Skelbta, jog vienos kaukės kaina sieks vieną eurą.

Antradienį BENU vaistines pasieks didelė šių apsaugos priemonių siunta. Iš viso pardavimui gauta 300 tūkst. vienetų medicininių kaukių ir 60 tūkst. vnt. respiratorių N95. Apie tai skelbiama pranešime žiniasklaidai.

„Šiuo metu BENU vaistinėse galima įsigyti visų trijų tipų apsauginių kaukių: daugkartinių, kurių siunta buvo pristatyta anksčiau, vienkartinių ir respiratorių. Siekiant, kad kuo daugiau gyventojų galėtų apsirūpinti respiratoriais ar kaukėmis, vienam žmogui ribosime parduodamų kaukių kiekį. Siekdami kuo labiau apsaugoti savo vaistininkus ir kartu pirkėjus, dalį su siunta gautų respiratorių ir kaukių skirsime būtent darbuotojams – tiek dirbantiems vaistinėje, tiek vaistų sandėlyje. Viruso plitimo prevencijai taip pat 25 vaistinėse jau įrengėme baktericidines UV-C lempas, dezinfekuojančias visus patalpų paviršius ir orą“, – komentuoja Rasa Montvilė, BENU vaistinių tinklo generalinė direktorė.

ienas didžiausių mažmeninės prekybos tinklų „Maxima“ gavo kelis milijonus vienkartinių apsauginių kaukių ir pirštinių, o krovinio vertė apie 1,5 mln. eurų. Kaukėmis bus prekiaujama „Maximos“ parduotuvėse ir „Eurovaistinėse“, dalis jų iškeliaus į Estiją, Lenkiją.

„Maxima“ pranešė, kad iš Kinijos pirmadienį atgabenta 3,5 mln. kaukių ir 6,7 mln. pirštinių.

Parduotuvių darbuotojams bus skirta milijonas kaukių, dar tiek pat bus skirta pirkėjams – pasak „Maxima LT“ komercijos vadovės Vilmos Drulienės, jie jau netrukus galės jų įsigyti.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Veido kaukė
Arno Strumilos / 15min nuotr./Veido kaukė

Dalis iš Kinijos atkeliavusių kaukių bus paskirstyta ir kitoms „Maxima grupės“ bei „Vilniaus prekybos“ įmonėms: Estijos „Maxima Eesti“ – 300 tūkst., Lenkijos „Stokrotka“ – 600 tūkst., „Euroapotheca“ – 500 tūkst., „ERMI Group“ – 100 tūkst. kaukių.

„Esu tikra, jog tai nebus vienintelis saugos priemonėmis užpildytas lėktuvas, pasiekęs Lietuvą ir „Maximos“ parduotuves“, – teigia V.Drulienė.

Prekybos tinklas „Iki“ šią savaitę pradės prekybą daugkartinėmis veido kaukėmis. Artimiausiu metu planuojama pirkėjams pasiūlyti ir platesnį kvėpavimo takų apsaugos priemonių asortimentą – numatoma prekyba vienkartinėmis medicininėmis veido kaukėmis, respiratoriais.

Pasak Indrės Baltrušaitienės, „Iki“ komunikacijos vadovės, prekybos tinklas iki šiol neprekiavo asmeninėmis apsaugos priemonėmis, tačiau atsižvelgiant į šiandienos aktualijas buvo priimtas sprendimas pirkėjams pasiūlyti galimybę įsigyti šių prekių.

Šią savaitę „Iki“ parduotuvėse jau bus galima įsigyti daugkartinio naudojimo medžiagines kaukes, gaminamas Lietuvoje. Jos per ateinančias dienas bus paskirstytos per tinklo parduotuves visoje Lietuvoje. Viena kaukė, kurią galima išskalbti ir naudoti pakartotinai, kainuos 4,99 Eur.

Artimiausiu metu pirkėjams planuojama pasiūlyti įsigyti ir vienkartinių medicininių kaukių bei respiratorių.

„Iš tiekėjų Kinijoje jau esame užsakę didžiulę vienkartinių medicininių kaukių siuntą. Mūsų parduotuves jos turėtų pasiekti kitos savaitės viduryje, jos bus parduodamos pakuotėmis po 50 vnt. Taip pat esame užsakę respiratorių siuntą, kuri šiuo metu laukia siuntų eilėje“, - sako „Iki“ komunikacijos vadovė.

Vienkartinių kaukių pakuotė „Iki“ parduotuvėse kainuos 34,99 Eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas