Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 14

Vilniaus Centro poliklinika: nebeliko vadovo, baigėsi ir krizė?

Šių metų liepos vidury Vilniaus Centro poliklinika liko be direktoriaus – vadovas Zdislavas Skvarciany atleistas, kai per pusmetį šią gydymo įstaigą paliko net 40 darbuotojų. Per du mėnesius čia ne itin kas pasikeitė. Nuolatinio vadovo vis dar nėra, trūksta specialistų. Tačiau Vilniaus miesto savivaldybė, šios poliklinikos steigėja, ramina, kad krizė jau suvaldyta ir atleidus direktorių priimamų darbuotų yra kur kas daugiau, nei paliekančiųjų šią įstaigą.
Skveras šalia Centro poliklinikos
Skveras šalia Centro poliklinikos / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Kaip liepos 17 dieną skelbė LRT radijas, Centro polikliniką per pirmą šių metų pusmetį palikus 40 darbuotojų, iš pareigų atleistas jos vadovas Z.Skvarciany. Kaip teigta, kiek daugiau nei metus šias pareigas ėjęs jis buvo atleistas po Vilniaus savivaldybės sudarytos komisijos išvadų dėl sveikatos sistemos autoriteto žeminimo.

LRT duomenimis, iš darbo išėjo poliklinikos skyrių vadovai, beveik visa administracija, ūkio darbuotojai, atsistatydino visa gydymo taryba. Buvęs šios tarybos pirmininkas, gydytojas Andrius Bleizgys teigė, jog vadovas Z.Skvarciany nesitardavo, nekreipdavo dėmesio į argumentus.

Inspekcija pateikė rekomendacijas

Tuomet teigta, kad nusiskundimų, jog Centro poliklinikos darbuotojai gali būti žeminami ir gali patirti psichologinį smurtą, buvo gavusi ir Darbo inspekcija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas