Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 19

Civilinės sąjungos projektas liko rudens sesijos darbų programoje

Parlamentarai antradienį nesutiko iš Seimo rudens sesijos darbų programos išbraukti Civilinės sąjungos įstatymo projekto, kuriuo siūloma įteisinti lyčiai neutralią partnerystę.
Partnerystė
Partnerystė / 123RF.com nuotr.

Už Mišrios Seimo narių grupės seniūnės Agnės Širinskienės pasiūlymą šio projekto nesvarstyti rudens sesijoje balsavo 49 Seimo nariai, prieš buvo 57, susilaikė 11 politikų.

„Manyčiau, kad neturint balsų ir nerandat konsesunso tiek Seimo viduje, tiek nerandant konsensuso su visuomene, tikrai nėra pagrindo dirginti visuomenės ir svarstyti tuos projektus, kurie Seime perspektyvos neturi“, – antradienį sakė A.Širinskienė.

Premjerė Ingrida Šimonytė priminė, kad ne visi opozicijos siūlymai sulaukia pritarimo parlamente, nepaisant to, niekas nesiūlo jų išbraukti iš darbų programos.

Viena iš tos pačios lyties partnerystės įteisinimo iniciatorių, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė yra sakiusi, kad ši rudens sesija yra paskutinė, kada galima priimti Civilinės sąjungos įstatymo projektą.

Seimas gegužę po svarstymo jam pritarė kelių balsų persvara. Šiuo teisės aktu būtų įteisinta tos pačios lyties asmenų partnerystė. Dar liko paskutinis balsavimas dėl įstatymo priėmimo.

Lietuvoje partnerystė šiuo metu nėra įteisinta nei vyro ir moters, nei vienos lyties poroms. Ankstesni bandymai tą padaryti parlamente buvo nesėkmingi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas