Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 06 11

COVID-19 ir migrantai: kiek Lietuvai pavojingas šis derinys?

Lietuvoje pasirodę įspėjimai, kad su migrantais gali atkeliauti naujų COVID-19 atvejų, nėra be pagrindo – kitų šalių patirtis rodo, kad pabėgėlių stovyklose dėl didžiulio gyventojų tankumo, higienos priemonių ir sanitarijos trūkumo susidaro palanki terpė virusui plisti. Visgi riziką suvaldyti galima – prie to prisideda stovyklų izoliavimas, o grėsmės lygį mažina didelis vaikų skaičius jose.
Pabėgėliai
Pabėgėliai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Įspėjo dėl epidemiologinės krizės

Apie tai, kad į Lietuvą plūstelėjus migrantams iš Azijos, gali kilti ne tik humanitarinė, bet ir epidemiologinė krizė, prabilo prof. Vytautas Kasiulevičius. Žinomo gydytojo žodžiais, būtent šiame žemyne išplitusi vadinamoji indiška COVID-19 atmaina. Dabartiniai duomenys rodo, kad ji yra užkrečiamesnė.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) patarėjas Giedrius Mišutis 15min teigė, kad neteisėtai sieną kirtę asmenys, laikantis saugumo reikalavimų, izoliuojami VSAT padaliniuose ir vienas pirmųjų veiksmų būna COVID-19 testai.

Per pastarąją savaitę buvo sulaikyta apie 100 migrantų, atlikus tyrimus kol kas buvo nustatytas tik vienas užsikrėtimo atvejis.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovė Justina Petravičienė 15min patvirtino, kad visi sulaikomi nelegalūs migrantai yra testuojami – taip siekiama užkirsti kelią infekcijos išplitimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas