Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 09 14

COVID-19 Klaipėdos regione: plečia testavimą, skyrius atveria ir mažosios ligoninės

Vakarų Lietuvoje augant užsikrėtimų koronavirusu skaičiui, kovidinius skyrius atvėrė visos regiono ligoninės. Šiuo metu Klaipėdos regione ligoninėse guli 249 COVID-19 pacientai, didžioji dalis – Klaipėdoje. Reanimacijos skyriuose didžioji dalis ligonių yra neskiepyti, tačiau čia atsiduria ir pilnai vakcinuoti jauni žmonės. Štai Klaipėdos universitetinės ligoninės Reanimacijos skyriuje šiuo metu gydomas 44 m. vyras, pasiskiepijęs vos prieš kelis mėnesius.
Vėjuotas šeštadienio pasivaikščiojimas po Klaipėdos miestą
Klaipėda / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

Antradienį nuotoliniu būdu posėdžiavusiame Klaipėdos miesto savivaldybės Sveikatos ir socialinių reikalų komitete buvo aptarta COVID-19 situacija regione.

Nors Vakarų Lietuva nuo pat Jūros šventės pasižymi augančiu pandemijos lygiu, randama ir pozityvių ženklų. Pastarosiomis savaitėmis pajūryje išaugo pasiskiepijusių jaunų žmonių gretos.

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Klaipėda
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Klaipėda

Didins testavimo pajėgumus

Dar pirmadienį per Ekstremalių situacijų valdymo komisijos posėdį buvo apsispręsta didinti testavimo pajėgumus Klaipėdoje. Mobiliame punkte greta „Švyturio“ arenos veiks nebe 3, o 4 testavimo linijos. Atsiras dar trys papildomos pamainos šalia dabar buvusių devynių.

Skaičiuojama, kad, jei iki šiol buvo galima per dieną Klaipėdoje atlikti testus 800 žmonių, padidinus pajėgumus bus galima ištirti 1000–1100.
Taip pat bus sudarytas vadinamasis „Žaliasis koridorius“ – kai skubos tvarka bus testuojami asmenys, pajutę specifinius COVID-19 ligai būdingus simptomus. Tam bus reikalingas gydytojo siuntimas.

„Žaliojo koridoriaus“ principu galima išsitirti ir žmonėms, turėjusiems kontaktą su užsikrėtusiais asmenimis. Sąrašus asmenų, kurie po kontakto turėtų testuotis, sudaro Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Kaip pasakojo Klaipėdos miesto savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė, išanalizuota ir kurios miesto dalies gyventojai vangiau skiepijosi.

„Nustatyta, kad mažiau pasiskiepijusių yra pietinėje miesto dalyje. Šiai daliai bus skirtas didesnis dėmesys“, – aiškino R.Perminienė.

Planuojama, kad į gausiai apgyvendintą pietinę miesto dalį dažniau užsuks mobilusis skiepų autobusiukas.

Užimtos 249 lovos ligoninėse

R.Perminienės duomenimis, Klaipėdos regione šiuo metu hospitalizuoti 249 žmonės. Didžioji dalis jų – 162 – Klaipėdoje. Iš viso uostamiestyje užsikrėtusiems COVID-19 yra numatyta 188 lovos. Posėdžio metu nuskambėjo, kad regiono ligoninėse būtų galima gydyti ir 500 pacientų.

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Vėjuotas šeštadienio pasivaikščiojimas po Klaipėdos miestą
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Vėjuotas šeštadienio pasivaikščiojimas po Klaipėdos miestą

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, antradienio popietės duomenimis, gydomi 125 pacientai. Anot vyriausiojo šios ligoninės gydytojo Vinso Janušonio, jau viršyti pajėgumai.

„Bet lovos neesminis dalykas, jos išsiskleidžia. Mes skleidžiame taip pat daugiau, nei galime. Kovidiniai skyriai atidaromi Šilalėje, Gargžduose. Visos ligoninės taps kovidinėmis. Skaičiai auga kiekvieną dieną“, – kalbėjo V.Janušonis.

Skelbiama, kad iš 249 regione hospitalizuotų asmenų 45 pasiskiepiję. Klaipėdos universitetinėje ligoninėje iš 125 pacientų 35 buvo pasiskiepiję.

„Noriu pasakyti, kad paskiepyti asmenys retai atsiduria reanimacijoje. Deja, pirmą kartą reanimacijoje turime 3 visiškai paskiepytus pacientus. Du jų yra imunitetą veikiančiomis būklėmis, kaip vėžys. Tačiau vienas – 44 metų ir jokių papildomų ligų neturintis. Skiepytas prieš kelis mėnesius. Tai ypač sunkus atvejis, pavojingas gyvybei“, – pasakojo V.Janušonis.

Klaipėdos mieste COVID-19 šiuo metu nustatytas 1100 asmenų. Izoliacijoje yra 58 klasės iš 28 mokyklų ir 12 darželių grupių iš 8 įstaigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas