Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 05 15

CŽV kalėjimų byla: ikiteisminio tyrimo, ar teisėsaugai daryta įtaka, nebus

Atsisakyta pradėti ikiteisminį tyrimą dėl tariamai darytos įtakos, trečiadienį praneša Generalinė prokuratūra.
Valstybės saugumo departamento bazė netoli Vilniaus, Antaviliuose
Valstybės saugumo departamento bazė netoli Vilniaus, Antaviliuose / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokuroras priėmė sprendimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą dėl tariamai darytos įtakos ikiteisminiam tyrimui dėl CŽV kalėjimų Lietuvoje.

Kaip jau buvo pranešta, reaguojant į viename dienraščio „Lietuvos rytas“ ir portale lrytas.lt skelbtą publikacijų ciklą dėl neva vykstančio politikų kišimosi į ikiteisminius tyrimus, buvo kreiptasi į Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiąjį prokurorą Julių Rėksnį su prašymu pateikti galimai jam žinomą faktinę informaciją ir nurodyti kitas konkrečias aplinkybes, kuriomis grindžiami publikacijoje pateikiami teiginiai jo vardu.

Susipažinęs su prokuroro J.Rėksnio pateiktu atsakymu bei kita medžiaga, generalinis prokuroras E.Pašilis pavedė Baudžiamojo persekiojimo departamentui įvertinti, ar pateikto atsakymo dalyje apie galimai darytą įtaką ikiteisminiam tyrimui dėl CŽV kalėjimų Lietuvoje yra nusikalstamos veikos požymių bei priimti atitinkamą proceso sprendimą.

Nustatyta, kad viešai skelbti teiginiai apie tariamai aukštesnių prokurorų ar politikų darytą poveikį, spaudimą prokurorui šiame tyrime yra nepagrįsti.

Tikrinant pateiktą informaciją ir apklausus liudytoju J.Rėksnio nurodytą asmenį, kaip galintį asmeniškai paliudyti apie galimai darytą nusikalstamą veiką, nustatyta, kad viešai skelbti teiginiai apie tariamai aukštesnių prokurorų ar politikų darytą poveikį, spaudimą prokurorui šiame tyrime yra nepagrįsti.

Atsižvelgiant į tai, kad tikrinant prokuroro J.Rėksnio pateiktus duomenis jie nepasitvirtino, priimtas sprendimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą nenustačius nusikalstamos veikos požymių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas