Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 18

D.Grybauskaitė įvertino ekonominę situaciją: ji sunki, ne viskuo, kaip tvarkosi Vyriausybė, galima pasidžiaugti

Kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad ekonomikoje dabar stebime tai, kas buvo akivaizdu prieš metus – ekonomikos nuosmukį. Tačiau ji mano, kad jis greičiausiai nebus toks gilus, kaip per krizę prieš dvylika metų. Kartu kadenciją baigusi prezidentė pažymėjo, kad ne viskas, kaip su padėtimi tvarkosi Vyriausybė, ją tenkina. Tačiau D.Grybauskaitė susilaikė nuo viešos kritikos.
Dalia Grybauskaitė balsavo antrajame savivaldos rinkimų ture
Dalia Grybauskaitė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Birželio mėnesį stovėjau čia ir pasakiau, kad diskusijos apie biudžetą yra nepamatuotai optimistinės, kad visas pasaulis laukia ateinančios recesijos arba ekonominio nuosmukio.

Tai buvo beveik prieš 10 mėnesių ir, kaip matome, tai ir ateina“, – savo žodžius, Seime pasakytus pernai, ketvirtadienį parlamento rūmuose, kur dalyvavo ilgamečio Seimo pirmininko Česlovo Juršėno 85-ųjų gimimo metinių minėjime ir apdovanojimo jam įteikime, prisiminė D.Grybauskaitė.

Anot jos, galima konstatuoti, kad Lietuvoje jau vyksta tiek techninė recesija, tiek ekonomikos nuosmukis, kaip ir Europoje.

Kadenciją baigusi prezidentė mano, kad ekonomikos nuosmukis greičiausiai nebus toks gilus, kaip matėme prieš dvylika metų.

„Bet tai jau matėsi prieš gerus metus, dabar tai yra faktas ir su tuo reikia tvarkytis. Kaip žinia, priežasčių, kas tai sukėlė, taip pat yra labai daug ir jos yra bendresnio pobūdžio visame pasaulyje – tiek pandemijos, tiek lengvų pinigų išmetimas į rinkas. Labai daug priežasčių.

Na, o ekonominė situacija nėra blogesnė, negu buvo, bet ji yra sunki ir ji yra lėtėjanti“, – nurodė ji.

Paklausta, ar teisingai su tuo tvarkosi Vyriausybė, D.Grybauskaitė sakė turinti įvairių asmeninių pamąstymų ir nuomonių bei ne viskuo galinti pasidžiaugti.

„Bet esu užėmusi poziciją, kad jeigu yra poreikis patarti, aš patariu, bet to nedarau viešai. Jei vieša kritika nėra konstruktyvi ar negali padėti, aš to ir nedarau“, – komentavo kadenciją baigusi prezidentė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas