Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 11 04

D.Grybauskaitė: korupcijos šešėlis premjero aplinkoje menkina pasitikėjimą politine sistema

Valdančiąją socialdemokratų partiją krečiantys skandalai ir korupcijos šešėlis , kritęs ir ant premjero, socialdemokratų vadovo Algirdo Butkevičiaus aplinkos, menkina pasitikėjimą šalies politine sistema, teigia prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Dalia Grybauskaitė ir Algirdas Butkevičius
Dalia Grybauskaitė ir Algirdas Butkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Didžiausią populiarumą turinčią politinę partiją vienas po kito krečiantys skandalai ir net prie premjero aplinkos priartėjęs korupcijos šešėlis menkina žmonių pasitikėjimą šalies politine sistema. Tai aiškus signalas visoms politinėms jėgoms, kad negali būti jokio pateisinimo piktnaudžiavimui tarnybine padėtimi, nepotizmui, protekcionizmui ar nomenklatūrinėms privilegijoms“, – Rumunijoje viešinčios prezidentės poziciją BNS trečiadienį perdavė jos Spaudos tarnyba.

Antradienį Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pranešė, kad tiriant galimą Utenos rajono savivaldybės mero socialdemokrato Alvydo Katino kyšininkavimą, politikas teismo sprendimu dviems mėnesiams nušalintas nuo pareigų.

STT šioje korupcijos byloje įtarimus yra pareiškusi A.Katinui, taip pat – ministro pirmininko sekretoriato vadovei Džiuljetai Žiugždienei. Pastaroji pirmadienį pasitraukė iš pareigų. BNS žiniomis, Utenos meras iš vienos bendrovės įtariamas reikalavęs kyšio D.Žiugždienės naudai.

Ministras pirmininkas socialdemokratų lyderis A.Butkevičius sako patenkinęs teisėsaugos įtarimų sulaukusios sekretoriato vadovės D.Žiugždienės prašymą trauktis iš pareigų, kad nebūtų metamas šešėlis ant Vyriausybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas