Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 01 11 /12:41

D.Grybauskaitė su Sausio 13-osios aukų artimaisiais kalbėjosi apie būtinybę prisiminti istoriją

Penktadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė Prezidentūroje susitiko su Sausio 13-osios aukų artimaisiais.
Susitikimo akimirka
Susitikimo akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Susitikimas įvyko Prezidentūros Baltojoje salėje. Prezidentė, pasveikinusi artimuosius, drauge su jais salės languose įžiebė žvakutes Laisvės gynėjams atminti.

Po žvakučių įžiebimo Prezidentė su Sausio 13-osios aukų artimaisiais, kurių susirinko keliolika, dar pasiliko privačiai pabendrauti.

D.Grybauskaitė su Sausio 13-osios aukų artimaisiais bendravo ilgiau negu valandą. Po susitikimo jie sakė, kad pokalbis buvo labai šiltas, o bendraujama buvo apie viską.

"Kalbėjome, kaip svarbu prisiminti istoriją. Svarbu auklėjimas, šeima, kad mokyklose būtų diegiama visa šita istorija, kad ji būtų nepamiršta", - 15min sakė Sausio 13-osios didvyrio Rimanto Juknevičiaus artimieji, atvykę iš Marijampolės.

Jie teigė, kad prezidentė jiems paliko labai šilto ir malonaus žmogaus įspūdį, ir sakė esantys labai patenkinti, kad toks renginys įvyko.

Labai teigiamai apie pokalbį su prezidente atsiliepė ir Sausio 13-osios didvyrio Alvydo Kanapinsko žmona Regina Kanapinskienė.Ji teigė, kad prezidentė jai paliko labai gerą įspūdį, nes kalbėjo atvirai ir nuoširdžiai, išklausė ir pačius artimuosius.

"Kalbėjome ir apie istoriją, ir apie žuvusius. Apie viską kalbėjome", - sakė R.Kanapinskienė.

Sausio 13-ąją, sekmadienį, šalies vadovė dalyvaus renginiuose, skirtuose 28-osioms Sausio 13-osios metinėms paminėti. Sekmadienį ryte Prezidentė dalyvaus iškilmingame Lietuvos Respublikos Seimo posėdyje ir Valstybės vėliavų pakėlimo ceremonijoje Nepriklausomybės aikštėje. Vėliau šalies vadovė Sausio 13-osios aukas pagerbs Antakalnio kapinėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas