Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 15 /12:44

Dalia Grybauskaitė teikia premjeru Saulių Skvernelį ir iš dalies prisiima atsakomybę

Po susitikimo su kandidatu į premjerus Sauliumi Skverneliu prezidentė Dalia Grybauskaitė pranešė teikianti jį premjeru. „Kadangi siūlau premjero kandidatūrą, iš dalies prisiimu atsakomybę ir už jo, ir už būsimos Vyriausybės darbą“, – sakė prezidentė. S.Skvernelis apie „valstiečių“ kandidatus į ministrus kol kas nekalba.
Saulius Skvernelis ir Dalia Grybauskaitė
Saulius Skvernelis ir Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasak prezidentės, „valstiečiai“ ir socialdemokratai suformavo valdančiąją daugumą – tai patvirtino pirmadienio balsavimas dėl Seimo pirmininko kandidatūros. „Todėl pasirašiau dekretą ir būtent šios partijos sąrašo lyderį Saulių Skvernelį teikiu kandidatu į ministro pirmininko poziciją“, – sakė ji.

Vyriausybės sprendimai neturės prasilenkti su Konstitucija, valstybės ir šalies gyventojų interesais. Tiek galiu pažadėti.

Teikdama S.Skvernelį premjeru prezidentė vardijo svarbiausius darbus, kurie laukia Vyriausybės: socialinis žmonių saugumas, ekonominis augimas, Darbo kodekso taisymas, skaidraus verslo stiprinimas, energetinis saugumas, tvarūs viešieji finansai, valstybės įmonių pertvarka, viešųjų pirkimų skaidrinimas ir kova su korupcija, kokybiško išsilavinimo prieinamumas, valstybės gynimas, diplomatinių ryšių stiprinimas, pasirengimas atremti geopolitinius iššūkius.

D.Grybauskaitė teigė, kad iš dalies prisiimdama atsakomybę už S.Skvernelio Vyriausybę tiek ji, tiek jos komanda, pasirengusi padėti naujajai Vyriausybei, kad ši dirbtų kaip galima sklandžiau.

„Vyriausybės sprendimai neturės prasilenkti su Konstitucija, valstybės ir šalies gyventojų interesais. Tiek galiu pažadėti“, – kalbėjo D.Grybauskaitė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis ir Dalia Grybauskaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis ir Dalia Grybauskaitė

„Tai ne tik pasitikėjimas, bet ir dar didesnė atsakomybės našta“, – po susitikimo sakė S.Skvernelis.

Jo teigimu, su prezidente apie galimus ministrų kandidatus nesikalbėta, todėl S.Skvernelis atsisakė atskleisti „valstiečių“ kandidatus į ministrus.

Dvi savaitės bus laiko ir tai bus padaryta.

„Procedūros prasideda. Ketvirtadienį turėtų būti proceso pradžia Seime. Dvi savaitės bus laiko ir tai bus padaryta“, – apie ministrų kabineto suformavimą kalbėjo jis.

S.Skvernelis atsisakė patvirtinti arba paneigti, kad į vidaus reikalų ministrus bus siūlomas Elvinas Jankevičius, o į susisiekimo ministrus – Šarūnas Keserauskas. Šios pavardės neoficialiai minimos pastarąsias kelias dienas.

„Nekomentuoju tų dalykų“, – sakė jis.

Klausiamas, kodėl, pagal valdančiųjų planus, ūkininkams nebelieka mokestinių lengvatų, S.Skvernelis teigė: „Nuostata išlieka – jokių revoliucijų šioje srityje ir bet koks pakeitimas bus išdiskutuotas su socialiniais partneriais.“

Anot jo, artimiausiu metu su socialiniais partneriais taip pat bus diskutuojama dėl Darbo kodekso taisymo. „Visi sprendimai bus padaryti gerai pasvėrus visus už ir prieš“, – pabrėžė jis.

LVŽS sutarę su socialdemokratais, jog šiems atiteks Ūkio, Užsienio reikalų ir Teisingumo ministerijos, visos kitos priklausys „valstiečiams“. S.Skvernelis antradienį pabrėžė, kad socialdemokratai gali siūlyti ministrus tik į tris ministerijas.

56 parlamentarų mandatus Seimo rinkimuose užsitikrinę „valstiečiai“ valdančiąją koaliciją sudarė su 17 mandatų laimėjusia Socialdemokratų partija. Prie pastarosios frakcijos Seime prisijungs du vienmandatėse apygardose išrinkti „darbiečiai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas