Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 27 /10:47

Daliai parvykėlių viešbučiuose patiko: apgyvendinti „Crowne Plaza“ grasina, kad niekur nesikels

Penktadienį tęsiama sostinės viešbučiuose apgyvendintų parvykėlių paleidimo karantinuotis namuose procedūra. Didžiam Vilniaus savivaldybės atstovų nustebimui, iš 560 viešbučiuose likusių asmenų namo panoro tik pusė. Kadangi viešbutis „Crowne Plaza“ savivaldybei per brangus, čia likusius žmones ketinama perkelti į kitus viešbučius, tačiau toks sumanymas buvo sutiktas audringai.
Mobili laboratorija prie „Crowne Plaza“ viešbučio
Mobili laboratorija prie „Crowne Plaza“ viešbučio / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus patarėjas Karolis Žukauskas 15min penktadienio rytą sakė, kad iš 560 sostinės viešbučiuose likusių žmonių iki 13 valandos ketinama karantinuotis į namus paleisti 255.

Likusieji – arba pareiškę norą karantinuotis savivaldybės suteiktose patalpose, arba dar neišvykę į savo savivaldybes.

Sostinės M.Čiurlionio gatvėje esančiame viešbutyje „Crowne Plaza“ yra likę apie 100 žmonių, iš jų namo nori maždaug pusė – 48.

Kaip pasakojo K.Žukauskas, šiame viešbutyje įkurdintus žmones, kurie pageidauja saviizoliuotis savivaldybės suteiktose patalpose, ketinama perkelti į kitus, pigesnius, viešbučius.

Tai sužinoję „Crowne Plaza“ gyventojai ėmė kelti triukšmą.

„Jie pasakė, kad nesutiks būti perkelti į kitus viešbučius ir, jei bandysime iškelti kitur, kvies žiniasklaidą“, – teigė mero patarėjas.

Anot jo, buvo tikėtasi, kad viešbučiuose liks apie 10 proc. žmonių.

VIDEO: Imami tepinėliai prieš paleidžiant į saviizoliaciją namuose

Pasak mero patarėjo, panorę karantinuotis viešbučiuose ten galės pasilikti dvi savaites. Tačiau apgyvendintieji „Crowne Plaza“ ten galės pasilikti tik tol, kol nebus rastos pigesnės apgyvendinimo vietos.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga trečiadienį pakeitė įsakymą dėl privalomojo sugrįžusių iš užsienio žmonių karantinavimo.

Apie tai trečiadienio vakarą žiniasklaida sužinojo atsitiktinai – 15min fotografas oro uoste pastebėjo, kad žmonės paleidžiami namo.

Žmonės iš viešbučių į namus pradėti paleidinėti ketvirtadienį.

Prieš paleidžiant žmones paimami jų mėginiai.

Vienas iš viešbutyje „AirInn“ ne savo noru dvi naktis praleidusiųjų buvęs Seimo narys Arminas Lydeka 15min pasakojo, kad, nors ministro sprendimas buvo pakeistas trečiadienį, namo buvo išleistas naktį iš ketvirtadienio į penktadienį.

„Išsireikalavom, kad vakar vakare atvažiuotų padaryti tyrimus. Po to buvome išleisti karantinuotis. Tad įkalinimas baigėsi prieš kelias valandas ir dabar jau esame saugiame saviizoliacijos karantine“, – teigė jis.

Penktadienį ryte imami mėginiai ir norintieji saviizoliacijai namuose išleidžiami iš viešbučio „Urbihop“.

Viešbučių grupės „Darnu Group“ direktorius Vilius Vaičekauskas 15min pasakojo, kad gyventojų viešbutyje mažėjo jau nuo trečiadienio, kai privalomo karantino tvarką imta švelninti ir namo išleistos šeimos su vaikais.

Viešbutyje savo noru toliau karantinuotis lieka apie 30 žmonių.

VIDEO: Viešbučių grupės „Darnu Group“ direktorius Vilius Vaičekauskas: „Urbihop“ viešbutyje liks apie 30 žmonių

Nespėja imti mėginių tyrimams

Tuo metu Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas BNS sakė, kad specialistai nespėja imti tepinėlių ir užimti darbu į uostą atvykstančiuose keltuose, todėl nedrįso prognozuoti, kada visi norintieji bus išleisti į namus.

V.Grubliausko teigimu, viešbučiuose penktadienį dar liko 206 žmonės – vakar į namus savivaldybės specialistai, paėmę mėginius, išleido apie 30 žmonių, tiek pat tikimasi išleisti ir penktadienį, jei spės po patikrinimų dviejuose atvykstančiuose keltuose.

„Nežinau, kaip seksis medikams paimti mėginėlius, nes didžiausias prioritetas yra laivai. Šiandien keltai yra pakankamai pilni, kiek girdėjau, tai gydytojai dirba ten. Antras prioritetas yra mobilusis punktas, į kurį šiandien dar atvažiuos ir iš Palangos oro uosto nusileidusių kelių lėktuvų keleiviai, kažką turėtų dar atvežti iš Būtingės“, – vardijo meras.

Lietuvos oro uostų duomenims, Palangoje penktadienį leisis du privatūs lėktuvai su devyniais keleiviais.

Palangos meras Šarūnas Vaitkus sako, kad miesto viešbučiuose yra apie 20 žmonių, neturinčių kur saugiai izoliuotis. Anot jo, užtrukus biurokratinėms procedūroms, Palanga dar neturi parengtų specialistų, galinčių paimti mėginius dėl koronaviruso, todėl bendradarbiaujama su Klaipėda.

„Mes išsprendėme tą problemą, kad žmonės nelauktų dvi dienas, vežame juos į Klaipėdą“, – sakė Š.Vaitkus.

Kauno rajone visi asmenys, nusileidę oro uoste Karmėlavoje, šiuo metu perduoti kitoms savivaldybėms, 18 viešbučiuose ir kaimo turizmo sodybose buvusių Kauno rajono gyventojų penktadienį taip pat turėtų grįžti į namus, BNS patvirtino Kauno rajono meras.

„Šiandien mobili grupė ima mėginius ir jie visi bus paleisti. Jų karantinuotų yra 18“, – BNS sakė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas