Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 18

Dalios Grybauskaitės egzaminą išlaikę ministrai anglų kalbos žinių nebetobulina

Nuo liepos Lietuvai pradedant pirmininkauti ES Tarybai mūsų šalies ministrų laukia nemenki iššūkiai. Jiems teks anglų kalba vesti įvairius tarptautinius posėdžius. Tačiau ne visiems ministrams tai kelia nerimą. Kai kurie jų, net ir sunkiai įveikę Dalios Grybauskaitės surengtą anglų kalbos testą prieš tampant ministrais, vis vien užsienio kalbos žinių netobulina.
Rimantas Sinkevičius
Rimantas Sinkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Intensyviai anglų kalbos jau trečius metus mokosi premjeras Algirdas Butkevičius. Su anglų kalbos mokytoju jis susitinka kelis kartus per savaitę – prieš arba po darbo. Taip pat anglų kalbos  savarankiškai mokosi teisingumo ministras socialdemokratas Juozas Bernatonis bei socialinės apsaugos ir darbo ministrė, „darbietė“ Algimanta Pabedinskienė.

Tuo tarpu kiti ministrai anglų kalbos žinių netobulina. Kultūros ministras Šarūnas Birutis sako, kad turimoms žinioms išlaikyti ministrams pakanka nuolatinių susitikimų su ambasadoriais bei kitakalbiais interesantais.

Anglų kalbos papildomai nesimoko ir labai sunkiai prezidentės surengtą anglų kalbos testą išlaikęs susisiekimo ministras, socialdemokratas Rimantas Sinkevičius.

Jo susitikimas su prezidente, kai ši sprendė, ar R.Sinkevičius yra tinkamas eiti susisiekimo ministro pareigas užtruko vos šešias minutes. Po jo ministras pripažino negalėjęs prezidentei anglų kalba tinkamai papasakoti savo minčių apie europines susisiekimo problemas.

„Ji paprašė angliškai pakalbėti“, – tuomet sakė R. Sinkevičius pripažindamas, kad kalbos yra ta sritis, kur visuomet galima tobulėti.

Primename, kad prezidentė D.Grybauskaitė asmeniškai tikrino visų kandidatų į ministrus užsienio kalbų žinias. Tai ji darė norėdama įsitikinti, jog jie gebės tinkamai atstovauti per Lietuvos pirmininkavimą ES.

Ne visiems ši prezidentės mintis patiko. Štai Darbo partijos atstovė, socialinės apsaugos ir darbo ministre po patikrinimo netapusi Loreta Graužinienė skundėsi buvusi pažeminta, kai jos vokiečių kalbos žinias susitikime su prezidente tikrino specialiai „egzaminui“ pakviestas asmuo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas