Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 28

Dar vienas žingsnis nacionalinio stadiono link: Vilniaus politikai lygino su „Titaniku“, bet sutarties pakeitimui pritarė

Nacionalinis stadionas yra tos amžiaus statybos, kurios niekaip nejuda iš mirties taško. Nors metų pradžioje pradžioje pasikeitė projekto finansuotojas, kuriuo vietoj fondo „BaltCap“ tapo bendrovė „Hanner“, tai iš esmės nepakeitė situacijos. Šį trečiadienį Vilniaus taryba dar kartą pakeitė sutartį. Pagal ją projekto kaina kiek sumažėjo, atsižvelgus į Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) pastabas. Bet ir šie pakeitimai sulaukė opozicijos kritikos – jie projekto prasmės nebeįžvelgia.

Po atostogų grįžusi Vilniaus miesto savivaldybės taryba pirmiausia ėmėsi nacionalinio stadiono – daugiafunkcio komplekso sutarties pakeitimo. Tai jau ne pirmas pakeitimas, jo reikėjo dėl to, kad Viešųjų pirkimų tarnyba nepritarė anksčiau padarytiems sostinės politikų pakeitimams.

Klausimą pristatęs savivaldybės administracijos direktorius Adomas Bužinskas teigė, kad miestas turi suvienodinti poziciją su VPT: „Ne visais klausimais radome bendrą poziciją.“

Jo teigimu, VPT nuomone iš indeksuotos sumos turi būti atimama atliktų investicijų vertė ir naujas turtas. Dar VPT patikslino, kad jeigu EK išvados gavimas vėluoja, palūkanos ir kitos finansavimo sąnaudos bus skaičiuojamos tik nuo jau atliktų investicijų vertės.

Anot A.Bužinsko, rugpjūčio 22 d duotas pritarimas, kad savivaldybės svarstomas sutarties projektas suderintas su VPT.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Adomas Bužinskas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Adomas Bužinskas

Tad po VPT nuomonės, kaip sakė tarybos posėdyje A.Bužinskas, viskas atrodo taip: atimama naujo turto sukūrimo sąnaudos iš indeksuojamos sumos, o tai beveik 7,5 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas